OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Σπανός: «Μαζί παλέψαμε στη φωτιά – Μαζί δουλεύουμε για την αναγέννηση του τόπου μας»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα της Βόρειας Εύβοιας, παρέμεινε όλες τις ημέρες στο πλευρό των πυρόπληκτων και επισκέφθηκε ξανά την περιοχή για να συνομιλήσει με τους κατοίκους για την επόμενη ημέρα αυτού του τόπου.

Σε αυτή την πολυήμερη -δυστυχώς- μάχη για τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεταξύ άλλων:

  • Υποστήριξε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Διέθεσε έως και 65 υδροφόρες. Παράλληλα, διέθεσε συνολικά 70 χωματουργικά μηχανήματα, με τα οποία ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία.
  • Φρόντισε για την ομαλή απομάκρυνση, μεταφορά (με ναυλωμένα λεωφορεία, ακόμη και με πλωτά μέσα) και τη φιλοξενία 2.500 περίπου κατοίκων χωριών των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
  • Συντόνισε το τεράστιο και συγκινητικό κύμα προσφοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα φθάσουν γρήγορα στους πυρόπληκτους.
  • Κινητοποίησε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών αποζημίωσης πυρόπληκτων, όπως και για την άμεση στήριξη  κτηνοτρόφων και άλλων επαγγελματιών με ζωοτροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Συνεργάζεται με την Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Μια μεγάλη επιχείρηση, που θα υποστηριχθεί από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Μετά την πρόσφατη – αλλά όχι τελευταία – επίσκεψή του σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Βρεθήκαμε ξανά στα χωριά που χτυπήθηκαν για να μιλήσουμε με τους πραγματικούς ήρωες αυτής της πολυήμερης και άνισης μάχης, τους κατοίκους που έμειναν πίσω και έσωσαν τα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που είδαν τον τόπο τους και τον κόπο τους να γίνεται στάχτη.

Βρεθήκαμε στο πλευρό τους τις μέρες της φωτιάς και επιστρέψαμε για να αφουγκραστούμε τους φόβους και τις αγωνίες τους, για να καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες τους και να ακούσουμε τις δικές τους προτάσεις για την αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας.

Το τρίπτυχο: “Αποζημιώσεις – Αντιπλημμυρικά έργα – Στρατηγικά έργα ανασυγκρότησης” είναι οδηγός για την επόμενη μέρα, αλλά και για την επόμενη γενιά. Αποτελεί πλέον “στόχο ζωής” η αναγέννηση του τόπου και για να τον πετύχουμε δουλεύουμε μαζί με τους συντοπίτες μας, συνεργαζόμαστε με τους δύο Δήμους και με τα συναρμόδια υπουργεία και επιστρατεύουμε τους πλέον ειδικούς και έμπειρους.

Ο Σταύρος Μπένος, ο αυτοδιοικητικός που ανέστησε την πόλη της Καλαμάτας μετά το σεισμό του 1986, είναι από χρόνια στενός συνεργάτης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η επιλογή του κρίθηκε αυτονόητη για την προεδρία της Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Όλοι μαζί δουλεύουμε για την επόμενη ημέρα, στην κατεύθυνση που μας δίνουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου».

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice