Σε διαρκή επικοινωνία με τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών της Β. Εύβοιας ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, Ν. Σουλιώτης

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των εκτεταμένων πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης λόγω και του θεσμικού του ρόλου ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους των  πληγεισών περιοχών της Β. Εύβοιας. 

Αναγνωρίζοντας τις δραματικές συνέπειες που επέφερε η πύρινη λαίλαπα στους πυρόπληκτους ο  Δήμος διέθεσε  70 κλίνες στον χώρο της Μαθητικής Εστίας του Δήμου (στέγη και τροφή), για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Σε ότι αφορά τον τόπο δεδομένου και των συνθηκών της πανδημίας, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο  και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν την Παρασκευή (6/8) στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ν.Ευρυτανίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας,  του Δ/ντη Δασών Ευρυτανίας, του Δασάρχη Καρπενησίου, του Αστυνομικού Δ/ντη Ευρυτανίας, του Διοικητή Πυροσβεστικής και των εκπροσώπων  εθελοντικών ομάδων. Εκτιμήθηκε η ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας και αποφασίστηκε ο Δήμος Καρπενησίου να διαθέσει αυτοκίνητο και προσωπικό αναλαμβάνοντας καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημεία επιτήρησης και διέθεσε ένα αυτοκίνητο στην Πυροσβεστική για την κάλυψη των αναγκών της. 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Β. Εύβοια για να συναντήσει και να συζητήσει με τους Δημάρχους Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας και Ιστιαίας –Αιδηψού για το πώς μπορεί έμπρακτα και αποτελεσματικά να βοηθήσει τις πυρόπληκτες περιοχές. 

Τέλος, είναι σε ετοιμότητα το προσωπικό, οι υδροφόρες και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου ώστε να επέμβει άμεσα όπου χρειαστεί. 

 
Σχολιάστε