Πατούλης: “Είμαστε σε πόλεμο…”

Στην Βαρυμπόμπη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης μέσα στα Βασιλικά Κτήματα, όπου επιχειρούν υδροφόρα οχήματα να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Δυστυχώς, οι φλόγες ‘γλείφουν’ τα κτίρια των Βασιλικών Κτημάτων. Υπάρχουν τρία μέτωπα αυτή τη στιγμή, η φωτιά είναι μεγάλη» είπε ο αρχικά ο Πατούλης.

Και συνέχισε: «Τα εναέρια μέσα είναι αυτά που μπορούν, τώρα, να κάνουν τη διαφορά. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μας θυμίζει μέρες του 2007. Τότε προσπαθούσες να σβήσεις τη μια φωτιά και ταυτόχρονα ξεκινούσαν άλλες σε διαφορετικά μέρη. Υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία σε εξέλιξη και προσπαθούμε να καταμερίσουμε σωστά τα μέσα. Επισημαίνουμε ξανά πως τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν κλειστά για τις ευπαθείς ομάδες».

Λίγο αργότερα κατευθύνθηκε στα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι όπου και παρακολουθεί τις τιτάνες προσπάθειες των πυροσβεστών με τον ίδιο να τονίζει: “Είμαστε σε πόλεμο”.
Σχολιάστε