Ο Δήμος Κρωπίας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Με την πρώτη ανάρτηση της ανακοίνωσης του Δήμου Κρωπίας (6.08.2021) για συλλογή βοήθειας σε πυρόπληκτες περιοχές της πατρίδας μας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο www.koropi.gr, πολλοί πολίτες, όλων των ηλικιών και επαγγελματικά οχήματα επιχειρήσεων τροφίμων άρχισαν να συρρέουν με κάθε μορφής βοήθεια τόσο στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας στην Λ.Αγίας Μαρίνας όσο και στο Δημαρχείο Κρωπίας.

Η συγκινητική αυτή ανταπόκριση των πολιτών και των επιχειρήσεων στέλνει μήνυμα ελπίδας και ενότητας για τη συνέχεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης και της βοήθειας στους συμπατριώτες μας. Σε συνεννόηση με  τους πληγέντες Δήμους η βοήθεια του Δήμου Κρωπίας θα αποσταλεί άμεσα.

Εξίσου σημαντική είναι και η διάθεση για εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας στο τομέα της επιτήρησης περιοχών του Δήμου μας. Για τον συντονισμό, την ασφαλή και οργανωμένη επιτήρηση  και την πρώτη προσβολή φωτιάς, ως γνωστόν,από το 2011, έχουμε οργανώσει εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας και οργανωμένη δομή, με στελεχωμένο επικοινωνιακό κέντρο, τρία στελεχωμένα Δασικά Παρατηρητήρια (Είσοδος Σέσι, Κόντρες, Άγιος Θωμάς), 5 δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα πρώτης προσβολής και 1 πυροσβεστικό 10 τόνων με εκπαιδευμένα,  πιστοποιημένα από το Πυροσβεστικό Σώμα, μέλη της ΕΟΔΚ και του Δήμου Κρωπίας. 

Όλη η δομή είναι επιχειρησιακά συντονισμένη με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Π.Υ Κρωπίας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους προσφερόμενους εθελοντές  να ενταχθούν άμεσα ως δόκιμα μέλη στην ΕΟΔΚ ώστε να είναι οργανωμένη η προσφορά τους και να εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια και την προστασία τους αλλά και την ορθή τήρηση της νομοθεσίας. 
Σχολιάστε