Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνδράμει έμπρακτα στην αποκατάσταση του πυρόπληκτου Δήμου Ιστιαίας– Αιδηψού

Νίκος Μπάμπαλος: «Ας αναλάβουμε κάθε δήμος από μια τοπική κοινότητα σε όλη τη χώρα για να ξαναφτιάξουμε όσα πήρε η φωτιά»

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους τους. Με εισήγηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αναλαμβάνει να συνδράμει στις δράσεις αποκατάστασης του Δήμου ΙστιαίαςΑιδηψού και συγκεκριμένα την Τοπική Κοινότητα της Κοκκινομηλιάς (έπειτα από σχετική συμφωνία με τους ανθρώπους του Δήμου ΙσταιίαςΑιδηψού).

Ενδεικτικά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα βοηθήσει:

  • στέλνοντας τεχνικό κλιμάκιο που θα συμμετέχει στην καταγραφή των ζημιών στον συγκεκριμένο οικισμό και σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος ΙστιαίαςΑιδηψού,
  • υποστηρίζοντας τη μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίων Ταξιαρχών της Κοκκινομηλιάς, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές φθορές από την πυρκαγιά (φωτό),
  • υποστηρίζοντας μελέτες για αποκατάσταση και ανάπλαση δημοσίων χώρων στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού,
  • συγκεντρώνοντας υλικό για τα σχολεία του Δήμου ΙστιαίαςΑιδηψού προκειμένου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να εκκινήσει το νέο σχολικό έτος σε όσο το δυνατό πιο ομαλές συνθήκες.

Παράλληλα, στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς όλους τους πυροσβέστες, εθελοντές, διασώστες, αστυνομικές δυνάμεις, και τοπικές αρχές για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τη διάσωση πολιτών.

«Αυτή την στιγμή της ανάγκης, πρέπει όλοι όσοι έχουμε ρόλο και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Μαζί θα φτιάξουμε ξανά όσα πήρε η φωτιά, θα κάνουμε και πάλι όμορφο και πράσινο τον τόπο μας. Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, να συνδράμουμε τον Δήμο ΙστιαίαςΑιδηψού, γνωρίζοντας ότι και οι άλλοι δήμοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, υιοθετώντας, τρόπω τινά, από μια τοπική κοινότητα των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας», το σχόλιο του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε