OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέος διπλασιασμός μεταλλευτικών τελών και 1.725.600 ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη

Ποσό ύψους 1.725.600 ευρώ θα βάλει στα ταμεία του από τα μεταλλευτικά τέλη που αντιστοιχούν στο έτος 2020 ο Δήμος Αριστοτέλη, με σχετική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, που υπεγράφη σε συνέχεια πρόσφατης επίσκεψης του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου στο Υπουργείο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με βασικό στόχο την ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για περαιτέρω ενίσχυση του Δήμου με διπλασιασμό των μεταλλευτικών τελών, τόσο για τα προηγούμενα έτη, όσο και στο μέλλον.

Η επιμονή του Δημάρχου που είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την αναδρομική αύξηση των τελών για τα προηγούμενα έτη, είχε ως αποτέλεσμα -μετά τον διπλασιασμό των τελών για τα έτη 2018 και 2019 που ανέβασε σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ τα αντίστοιχα έσοδα του Δήμου Αριστοτέλη- τη νέα επιτυχία του διπλασιασμού των τελών και για το 2020.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, για την απόφαση που ενισχύει τον Δήμο Αριστοτέλη με ένα ακόμη σημαντικό ποσό. Θα το αξιοποιήσουμε εξ` ολοκλήρου σε αναπτυξιακά έργα για τον τόπο μας, βάσει των προϋποθέσεων που ορίζονται από το νόμο για την απορρόφηση των μεταλλευτικών τελών.
Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς, ότι τολμήσαμε και φέραμε σε πέρας μια αναδρομική διεκδίκηση που ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει η προηγούμενη Δημοτική Διοίκηση.
Είμαστε ίσως η μόνη Δημοτική Αρχή που εξασφάλισε αναδρομικά σημαντικά χρηματικά ποσά για μια περίοδο πριν τη δική μας θητεία.
Εργαζόμαστε όμως και για τις πολλές μελλοντικές Διοικήσεις, αφού η διεκδίκηση συνεχίζεται, με στόχο τη θεσμοθέτηση του μόνιμου διπλασιασμού των μεταλλευτικών τελών στο ανώτερο ποσοστό που ορίζει ο ισχύων νόμος, αλλά και για την προοπτική νέας νομοθεσίας που θα αυξάνει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο ποσοστό υπέρ της τοπικής κοινωνίας”.

Σχετικά Άρθρα

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice

Κατάθεση Υπομνήματος του Προεδρείου ΠΟΠ-ΟΤΑ στον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ

otavoice