Νέος διπλασιασμός μεταλλευτικών τελών και 1.725.600 ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη

Ποσό ύψους 1.725.600 ευρώ θα βάλει στα ταμεία του από τα μεταλλευτικά τέλη που αντιστοιχούν στο έτος 2020 ο Δήμος Αριστοτέλη, με σχετική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, που υπεγράφη σε συνέχεια πρόσφατης επίσκεψης του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου στο Υπουργείο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με βασικό στόχο την ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για περαιτέρω ενίσχυση του Δήμου με διπλασιασμό των μεταλλευτικών τελών, τόσο για τα προηγούμενα έτη, όσο και στο μέλλον.

Η επιμονή του Δημάρχου που είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την αναδρομική αύξηση των τελών για τα προηγούμενα έτη, είχε ως αποτέλεσμα -μετά τον διπλασιασμό των τελών για τα έτη 2018 και 2019 που ανέβασε σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ τα αντίστοιχα έσοδα του Δήμου Αριστοτέλη- τη νέα επιτυχία του διπλασιασμού των τελών και για το 2020.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, για την απόφαση που ενισχύει τον Δήμο Αριστοτέλη με ένα ακόμη σημαντικό ποσό. Θα το αξιοποιήσουμε εξ` ολοκλήρου σε αναπτυξιακά έργα για τον τόπο μας, βάσει των προϋποθέσεων που ορίζονται από το νόμο για την απορρόφηση των μεταλλευτικών τελών.
Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς, ότι τολμήσαμε και φέραμε σε πέρας μια αναδρομική διεκδίκηση που ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει η προηγούμενη Δημοτική Διοίκηση.
Είμαστε ίσως η μόνη Δημοτική Αρχή που εξασφάλισε αναδρομικά σημαντικά χρηματικά ποσά για μια περίοδο πριν τη δική μας θητεία.
Εργαζόμαστε όμως και για τις πολλές μελλοντικές Διοικήσεις, αφού η διεκδίκηση συνεχίζεται, με στόχο τη θεσμοθέτηση του μόνιμου διπλασιασμού των μεταλλευτικών τελών στο ανώτερο ποσοστό που ορίζει ο ισχύων νόμος, αλλά και για την προοπτική νέας νομοθεσίας που θα αυξάνει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο ποσοστό υπέρ της τοπικής κοινωνίας».
Σχολιάστε