Κόκκινος: Ο Χαρδαλιάς «πήρε χαμπάρι» το ανυπόστατο αίτημα, «άδειασε» τον Χατζημάρκο και επιβεβαίωσε την πολιτική του ανικανότητα!

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και απόφαση του Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου
κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μόνο δύο(2) Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ.), Καλλιθέας και Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 1.8.21.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι  Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος στο αίτημα προς τον κ. Χαρδαλιά ζητούσε να κηρυχθούν επτά (7) Δ. Δ. της Ρόδου (Ρόδου, Ιαλυσου,Αφαντου, Καμειρου, Καλλιθέας, Πεταλούδων, Ατταβυρου) σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ενώ η φωτιά δεν έθιξε όλες αυτές τις περιοχές !!!!

Με δεδομένο ότι ο κ. Χαρδαλιάς αντιλήφθηκε το ανυπόστατο – και πιθανότατα και εκ του αποτελέσματος ψευδές- αίτημα του κ. Χατζημάρκου και το περιόρισε σε μόνο δύο (2) Δ. Δ. δημιουργεί εύλογες απορίες που εκθέτουν και ντροπιάζουν  τον επικεφαλή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Χατζημάρκος για το αίτημα που έστειλε οφείλει να απαντήσει:

-ή δεν ήξερε την πραγματική έκταση της πυρκαγιάς και επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί επικίνδυνα για τον τόπο, δηλαδή ήταν απόντες  αυτός και οι συνεργάτες του από ουσιαστικό  σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας και τις επιχειρήσεις στο «μέτωπο» κατάσβεσης της φωτιάς …

-ή επιβεβαίωσε ότι επενδύει στα επικοινωνιακά  «τρικ» και στην ουσία  είναι πολιτικά ανίκανος .

-ή λειτούργησε εσκεμμένα διότι μέσω της κήρυξης μιας περιοχής σε «Έκτακτη Ανάγκη» έχεις δυνατότητα να πραγματοποιήσεις έργα αποκατάστασης των ζημιών με λεφτά του Δημοσίου, με… πολλούς κατ’ επείγον και πρόχειρους διαγωνισμούς, αναθέσεις και άλλες διαδικασίες που σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε λίγους ενδιαφερόμενους (π.χ. εργολαβους) και όχι από πολλούς! Οι «εκπτώσεις» στα έργα είναι μικρές και  πολλές  φορές το κόστος των έργων και  οι εξυπηρετήσεις μεγάλες!

-ή ισχύουν όλα τα παραπάνω!

Το Νότιο Αιγαίο μετράει πολλές  πυρκαγιές με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, με καταστροφή περιουσιών και δυσφήμιση των νησιών μας εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.
Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες  έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη κατά των πυρκαγιών. «Μάχη» δίνει «πανικόβλητη » η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου αλλά…. για να εμφανίσει: επιτυχία την καταστροφή, να «λασπώσει» όσους ασκούμε πολιτική κριτική,  να ρίξει «στάχτη» και να παραπλανήσει τον κόσμο και να επιπλήξει τους χρήστες του διαδικτύου που τους» ξεφωνίζουν» για την ανικανότητα και τα ψέματα τους.
Όσες  πολύδαπάνες «χορηγούμενες» και όση άθλια προπαγάνδα να κάνουν ένα είναι σίγουρο: Οι ευθύνες τους είναι πολλές και μεγάλες, θα λογοδοτήσουν  για ΟΛΑ και ΠΑΝΤΟΥ και το πολιτικό τους τέλος έρχεται!
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όσο θα παραμένουν θα οπισθοδρομεί το Ν. Αιγαίο!
Σχολιάστε