Ημέρες Πολιτισμού στον Δήμο Σαρωνικού

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια από τη ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – Ολοκλήρωση της Έκθεσης Χαρακτικής της Βασιλικής Κολιπέτσα «Το Άγιο Δισκοπότηρο στην ιερή φωτιά του αγώνα»

Οι «Ημέρες Πολιτισμού στον δήμο Σαρωνικού» συνεχίζονται με την εξ αναβολής αφιερωματική εκδήλωση που διοργανώνει η ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στη ζωή και το έργο του Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, το Σάββατο 14 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο θέατρο Παλαιάς Φώκαιας

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, ομιλήτριες είναι η απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ κα Χρυσούλα Ραφτοπούλου και η απόφοιτος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ Ελένη Κοντογιάννη, ενώ στη διάρκεια του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ από τον κ. Γιώργο Κοτσώνη και ανάγνωση κειμένων από τους μαθητές του Γυμνασίου Αναβύσσου. Τις ομιλίες θα συνοδεύσουν μουσική, φωτογραφίες και βίντεο για τη ζωή του Καποδίστρια και τον ρόλο που έπαιξε με την πολιτική και διπλωματική του καριέρα στην Ευρώπη και ειδικότερα ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο αγώνας που έκανε ως Α΄ Κυβερνήτης της Ελλάδας για να οργανώσει τη χώρα, αλλά και τα επιτεύγματά του και το τραγικό τέλος του. 

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων (προς πώληση) που αναφέρονται στον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το διήμερο 13 και 14 Αυγούστου ολοκληρώνεται η Έκθεση  Χαρακτικής της Βασιλικής Κολιπέτσα “Το Άγιο Δισκοπότηρο στην ιερή φωτιά του αγώνα” που αυτό το διάστημα φιλοξενείται στην Ανάβυσσο (ΚΑΠΗ Αναβύσσου, οδός Μεγ. Αλεξάνδρου) και τον Κουβαρά (Πολιτιστικός χώρος Κουβαρά, έναντι Κοινοτικού Καταστήματος). Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση την Παρασκευή 13/8 και το Σάββατο 14/8 από τις 8:00μ.μ. έως τις 10:00μ.μ. 

Στην έκθεση που διοργανώνεται από τον δήμο Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με την ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, στο πλαίσιο των «Ημερών Πολιτισμού»,  παρουσιάζονται έργα χαρακτικής με θέματα αντλημένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στην εποχή του Αγώνα και να αποτελέσουν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μαζί με ονομαστούς οπλαρχηγούς, καραβοκυραίους, γνωστές και άγνωστες Αγωνίστριες που πολέμησαν η κάθε μια με τα δικά της όπλα για την Ελευθερία της πατρίδας. 

 
Σχολιάστε