OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επίσκεψη Δημάρχου Πύργου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επισκέφθηκε την Τετάρτη (4/8) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κι είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα καθώς ο κ. Αντωνακόπουλος με την κ. Καλογήρου διατηρούν άριστες σχέσεις από τη δεκαετία ήδη του ’00 όπου είχαν διατελέσει Βουλευτές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία παρόντας ήταν κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Καραστέργιος, ήταν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν πλήξει τους αγρότες και τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων σχεδόν όλων των περιοχών του Δήμου Πύργου. Με το πιο πρόσφατο να είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη έκταση στις καλλιέργειες σταφίδας.

Οι οποίοι όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος προς την Γραμματέα, έχουν δεχτεί διπλό εντονότατο πλήγμα: Αφενός η ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν λόγω της συνεχιζόμενης γενικότερης κατάστασης εξαιτίας του covid-19, κι αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων που από το χειμώνα έως και σήμερα έπληξαν σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου.

Άλλωστε, μόλις το πρωί της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος είχε στείλει και κατεπείγουσα σχετική επιστολή με την οποία η Δημοτική Αρχή Πύργου ενημέρωσε το Υπουργείο για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις σταφιδοκαλλιέργειες. Μιας κι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα και κυρίως στο Νομό εδώ και πολλές μέρες παρατεταμένα, «έβρασαν» τον καρπό και ξέραναν το φύλλωμα με αποτέλεσμα να ξεραθούν οι καλλιέργειες σταφίδας στις περιοχές του Δήμου. Κι ήδη η σχετική εικόνα στις περισσότερες καλλιέργειες είναι αποκαρδιωτική αφού ο καρπός είναι συρρικνωμένος και μαυρισμένος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Έθεσα στην κ. Καλογήρου το θέμα, καταρχήν της τάχιστης καταγραφής αυτών των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ακολούθως της ανάγκης άμεσης στήριξης των πληγέντων παραγωγών για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί, τονίζοντας πως η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη, αφού είναι ζήτημα επιβίωσης τους. Κι επεσήμανα σχετικά ακόμα πως, η μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού μη μπορώντας να διαθέσουν το προϊόν τους, όχι μόνο δεν θα έχουν το εισόδημα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αλλά δεν θα μπορούν να προετοιμάσουν και τις συνθήκες για την παραγωγή για την επόμενη χρονική περίοδο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ο Παπαστεργίου στη Βοστώνη, για τις Έξυπνες πόλεις του σήμερα και του αύριο

otavoice

Επιχειρηματίας δώρισε δύο οχήματα, στην Ασφάλεια Καλάμου & στο ΑΤ Ωρωπού

otavoice

Κιλκίς: Αποκαλυπτήρια αίθουσας “Βασίλη Μακρίδη” στην Παλαιοντολογική Έκθεση

otavoice

Επίσκεψη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, στον Δήμαρχο Λεβαδέων

otavoice

Δήμος Μαλεβιζίου: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Γάζι

otavoice

Παχατουρίδης: «Με σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής προχωράμε τα όνειρά μας»

otavoice