OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έναρξη λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγιαλείας

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προσφοράς στους δημότες το ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία δίνει λύση σε μητέρες έμειναν εκτός ΕΣΠΑ (voucher) για φιλοξενία των παιδιών τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του δήμου που ξεκινούν τη λειτουργία της από την 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του προέδρου του ΝΠΔΔ δίδεται η δυνατότητα εγγραφής όλων των παιδιών στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Κ.Δ.Α.Π.) και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ) του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» που έμειναν εκτός Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.» και η παρακολούθηση των Δραστηριοτήτων ΔΩΡΕΑΝ ( χωρίς αντίτιμο) για το σχολικό έτος 2021-2022, των οποίων οι γονείς ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση ένταξης με πλήρη φάκελο στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για συμμετοχή στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Περιόδου 2021-2022 δεν έλαβαν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) λόγω εξάντλησης της κρατικής χρηματοδότησης. Θυμίζουμε ότι στα Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ ούτως ή άλλως δεν υποχρεούνται στην καταβολή αντιτίμου.

Επίσης, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι θα γίνονται δεκτές και εγγραφές παιδιών που ενδεχομένως παρουσιάζονται σταδιακά και μέχρι κάλυψης της δυναμικότητας των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ.

Αναφερόμενος στην παραπάνω ενέργεια ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σχολιάζει:

«Πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διευκόλυνση κα ι καλυτέρευση των συνθηκών στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και στο πλαίσιο αυτό είναι πολύπλευρες οι ενέργειες απ` όλους τους φορείς του δήμου μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζει: «Τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας αποτελούν μία από τις δομές για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους και αποφασίσαμε να δώσουμε στο δυνατό περισσότερα παιδιά τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ΚΔΑΠ δεδομένου ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αιγιαλείας είναι κέντρα παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για νήπια και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στα οποία αναπτύσσουν την ομαδικότητα, συνεργάζονται, επικοινωνούν, μαθαίνουν, δημιουργούν και διασκεδάζουν».

Να τονιστεί ότι τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του δήμου ξεκινούν για φέτος τη λειτουργία τους από την 1η Σεπτεμβρίου υπό αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και των κανόνων υγιεινής.

Υπενθυμίζεται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αιγιαλείας είναι τα εξής:

  • Α΄ΚΔΑΠ Αιγίου: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (Ρωμανιώλη 43)
  • Β΄ΚΔΑΠ Αιγίου: 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (Στράβωνος 28)
  • Γ΄ΚΔΑΠ Αιγίου: 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (Σταφιδάλωνα)
  • ΚΔΑΠ Ακράτας: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (Λεωφόρος Αιγαίου 14α)
  • ΚΔΑΠ Διακοπτού: Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού
  • ΚΔΑΠ Συμπολιτείας: Δημοτικό Σχολείο Αβύθου.
  • ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Αιγίου: 1ο Ειδικό Σχολείο Αιγίου- 10ο Δημοτικό Σχολείο (Σελινούντος Αίγιο)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Η Αθήνα ιδρύει Ενεργειακή Κοινότητα- Χ. Δούκας: «Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια»

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες

otavoice

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες στον Δήμο Πεντέλης

otavoice

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Β. Κυνουρίας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους

otavoice

Αθλητικές δράσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

otavoice