Έναρξη για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας αύριο (1/9)

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του δήμου για τη νέα χρονιά από αύριο (1/9).

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα την πρώτη μέρα να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να ξεναγηθούν στο χώρο όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω Covid, χωρίς όμως την παραμονή των παιδιών για περαιτέρω φιλοξενία την πρώτη μέρα.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας προσέλευσης των γονέων για αύριο (1/9), μπορούν να ενημερωθούν τηλεφωνικά ακολούθως:

Α’ Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας : 24930 22419
Β’ Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας : 24930 24240
Παιδικός Σταθμός Λιβαδίου : 24930 41114
Παιδικός Σταθμός Βερδικούσιας : 24920 81218
Παιδικός Σταθμός Κρανέας : 24930 51346

Να σημειωθεί πως η λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου θα ξεκινήσει με όλους τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες:

• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική
• Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς είναι υποχρεωτική
• Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό
• Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
• Κρατάμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις
Σχολιάστε