Έφτασε στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας η αλληλεγγύη του Δήμου Χαλανδρίου

Οι πολίτες του Χαλανδρίου έγιναν μέρος της τεράστιας αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει «αγκαλιάσει» τη Βόρεια Εύβοια, εκεί που η πυρκαγιά έχει κατακάψει μισό εκατομμύριο στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και έχει αφήσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας χωρίς σπίτια και περιουσίες.

Δύο φορτηγά του Δήμου Χαλανδρίου μετέφεραν και παρέδωσαν στις Ροβιές, το Σάββατο 11 Αυγούστου 2021 τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικά είδη και είδη προσωπικής υγιεινής.

Την αποστολή του Δήμου με τους αντιδημάρχους Έλενα Χριστούλη, Χάρη Μαυρουδή, Σέργιο Γκάκα και εθελοντές υποδέχτηκε στο 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροβιών Θοδωρής Κέρης.

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, οι κάτοικοι των Ροβιών, που τις προηγούμενες μέρες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να περισώσουν ότι ήταν δυνατόν, έχουν οργανώσει ένα «στρατηγείο» για τη συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης. Από κει τα αγαθά διανέμονται στους περίπου 1.000 πυρόπληκτους στα χωριά Παλαιοχώρι, Καλαμούδι, Δαμιά, Δριμώνας, Μαρούλι, Κούλουρος που είναι στα όρια της Κοινότητας Ροβιών, αλλά και στην Κερασιά, την Κοκκινομηλιά και τη Σήμια εκτός των ορίων της Κοινότητας. 

 «Στα καμένα γεννιέται η ελπίδα, δήλωσε η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη, «κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή αυτό-οργάνωση των ντόπιων, αλλά και στην τεράστια και συγκινητική κινητοποίηση κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα που συμπαραστέκεται με όποιο τρόπο μπορεί. Στις Ροβιές αλλά και τη Λίμνη που επισκεφθήκαμε νωρίτερα έχει στηθεί μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές νέα παιδιά, εθελοντές, αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης απ’ όλη την Ελλάδα, κοινωνική κουζίνα στη Λίμνη. Ευτυχώς έχουμε ο ένας τον άλλο».

 
Σχολιάστε