Δήμος Θήρας – Σαντορίνη: Κυματίζουν οι γαλάζιες σημαίες στη Σαντορίνη

Κυματίζουν στις παραλίες της Σαντορίνης οι 6 γαλάζιες σημαίες του Ευρωπαϊκού θεσμού που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το σύμβολο ποιότητας της γαλάζιας σημαίας, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται νησιωτικοί και γενικότερα παράκτιοι Δήμοι σε 50 χώρες.

Ο Δήμος Θήρας διεκδίκησε με τις 6 υποψηφιότητες και πέτυχε και φέτος, την απονομή των σημαιών στις παραλίες του Αγίου Γεώργιου, την Βλυχάδα, τον Περίβολο και την Περίσσα στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού ενώ ανατολικά στην περιοχή Καμαρίου απονεμήθηκαν στο Καμάρι 1 και Καμάρι 2.

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας απονεμήθηκαν 9 σημαίες, 6 στον Δήμο Θήρας και 3 στον Δήμο Ιητών, στο Μαγγανάρι τον Μυοπόταμο και τον Όρμο.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, αναφερόμενος στην επιτυχία αυτή, δήλωσε ότι: «Η Σαντορίνη και οι δημότες των νησιών μας μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για την επιτυχία αυτή, ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν μεγάλη σημασία στη Γαλάζια Σημαία, όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Η Σαντορίνη εγγυάται και φέτος την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει στις ακτές της και με την βράβευση αυτή δηλώνει παράλληλα την υψηλή ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι Εξαιρετική ενώ καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και Καλή, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους και πρέπει επιπλέον να τηρούνται συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Σχολιάστε