OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σιντικής: Νέα παράταση στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών έως το πρωί της Παρασκευής (27/8)

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής ανακοινώνεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρατείνονται μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής (27/8) τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, όπως αυτά προβλέπονται στην από 05 Αυγούστου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναβάλλει την ισχύ της με Αρ. Πρωτ.: οικ. 500256 (4898)/09-08-2021 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών περί Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται:

1) Κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών στο σύνολο της Επικράτειας, με τους παραβάτες να τιμωρούνται από τις αρμόδιες αρχές με διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

2) Κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά με τους παραβάτες να τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των παραπάνω, την διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή διοικητικών προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Για οποιοδήποτε περιστατικό ή απορία που μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω, απευθυνθείτε είτε στον Αντιδήμαρχο ΔιοικητικώνΟικονομικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής κ.Ιωάννη Τορουνίδη 6948288397, είτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής Αριστείδη Καραντζούλη στο τηλέφωνο: 6937179087.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος παρέδωσε ψήφισμα για «Κάλυψη υγειονομικών αναγκών της Η.Ν. Κάσου»

otavoice

Δ. Ν.Πηλίου: Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο Αρχοντικό “Τζωρτζέϊκο

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Υπουργό Β. Κικίλια για την Πολιτική Προστασία

otavoice

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

otavoice

Ο εκπρόσωπος τύπου του e-ΕΦΚΑ στο Δημαρχείο Ιλίου

otavoice

Η «ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2024» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης επιστρέφει

otavoice