Δήμος Πύργου: «Όχι στη διακοπή των Προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» της περιόδου 2021 – 2022

Για την ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης για μη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.)» της περιόδου 2021-2022 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τοποθετήθηκε ο Δήμος Πύργου. 

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ήδη έχει απευθυνθεί και εγγράφως στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας: 

«Ο Δήμος Πύργου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφασή σας να μην ενισχύσετε οικονομικά τα «Προγράμματα Αθλητισμός για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.) για την περίοδο 2021-2022, όπως δυστυχώς προκύπτει από την «388930/13-8-2021» επιστολή σας.

Διαφωνούμε πλήρως με τη διατύπωση ότι «η Γ.Γ.Α. δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για το έτος 2021-2022, για να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων».

Εδώ και δεκαετίες, οπότε και θεσπίστηκαν και πρωτοεφαρμόστηκαν τα προγράμματα αυτά, δε διακόπηκαν ποτέ. Ακόμη κι όταν οι μνημονιακές οικονομικές συνθήκες περιέκοψαν τα κονδύλια της συμμετοχής του Υπουργείου κι οι Δήμοι αναλάβαμε ένα μεγάλο οικονομικό μέρος της υλοποίησής τους, καμία ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δε διανοήθηκε να τα σταματήσει. 

Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, καθώς και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, επιλέγετε να μας στερήσετε την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α., που τόσο την έχουμε ανάγκη για την υλοποίηση τους.

Για τα προγράμματα αυτά, που η κοινωνική συνεισφορά τους είναι τεράστια. Χιλιάδες αθλούμενοι – ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα, που ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες έχουν την ευκαιρία να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα τεράστια σωματικά και ψυχικά οφέλη της οργανωμένης άσκησης. Ταυτόχρονα, πολλοί γυμναστές βρίσκουν απασχόληση στο αντικείμενό τους, ειδικά στις μέρες μας, όπου οι ευκαιρίες για απασχόληση έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα.

Όσο για την επίκληση του Υφυπουργού στο έγγραφο που απεστάλη, για τις συνθήκες πανδημίας, αυτή είναι το λιγότερο άστοχη και ανεδαφική, καθώς το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας έχουν επιτραπεί εδώ και μήνες να επανεκκινήσουν, με την ορθή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά καθώς και αναβάθμιση των «Π.Α.γ.Ο.», είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Έστω και την ύστατη στιγμή σας ζητούμε να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να ακυρώσετε την απόφαση αυτή, γιατί τα Προγράμματα πρέπει να επαναλειτουργήσουν για την περίοδο 2021-2022 με την άκρως απαραίτητη γι’ αυτό, οικονομική συμμετοχή της ΓΓΑ».
Σχολιάστε