OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Απαλλαγή Δημοτικών Τελών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα λόγω της πανδημίας

Ο Δήμος Λαγκαδά λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στις οποίες περιήλθαν οι επαγγελματίες του Δήμου λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποφασίζει έμπρακτα να στηρίξει την επιχειρηματικότητα με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Απαλλαγή των δημοτικών τελών (τόσο από την καταβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου όσο και από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους φωτισμού και καθαριότητας για όσο χρόνο διαρκεί η διακοπή) των επαγγελματιών του Δήμου Λαγκαδά, των οποίων οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) επλήγησαν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσχυσαν κατά την χρονική περίοδο 2020-2021, που αποδεδειγμένα έχουν διακόψει υποχρεωτικά την λειτουργία τους.

Επιχειρήσεις που λόγω των περιορισμών δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Για τα ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Β) Η αίτηση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

  1. Δήλωση Ε3 έτους 2019 ή δηλώσεις Μ2/Μ3 για νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που μετεβλήθησαν.
  2. Αντίγραφο λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις περιόδους διακοπής της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  3. Αποδείξεις πληρωμής – εξόφλησης των ως άνω λογαριασμών.
  4. Ε9 για ιδιόκτητα ακίνητα ή εν ισχύ μισθωτήριο (για το διάστημα της διακοπής) για μισθωμένα ακίνητα.
  5. Υπεύθυνη δήλωση.
  6. Αποδεικτικά για το χρόνο διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης (έντυπο δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Εργάνη, από το οποίο προκύπτουν οι Κ.Α.Δ. της επιχείρησης και τεκμαίρεται η ολοσχερής διακοπή της λειτουργίας της).

Αναφορικά με την διαδικασία και τα μέσα απόδειξης:

  • Η χρονική περίοδος άρχεται από την ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας των επιχειρήσεων (από τις 14-03-2020) σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και μέχρι την άρση αυτών.
  • Σύμφωνα με το Νόμο, για τα ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
  • Η απαλλαγή θα είναι ποσοστιαία, καθώς θα περιλαμβάνει μόνο το διάστημα της διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων που διέκοψαν την δραστηριότητα τους υποχρεωτικά.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ στον εξής σύνδεσμο: https://dt.govapp.gr/

Για την συλλογή και επεξεργασία των αιτήσεων υπεύθυνος του Δήμου Λαγκαδά είναι ο Κος Άγγελος Ζωιτσάς, email: [email protected], τηλ: 2394330203 Γραφείο Δημάρχου Θεοδώρα Βλατή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice