Δήμος Κυθήρων: Συνεχίζονται οι ευρύτατες εθελοντικές περιπολίες σε όλο το νησί

Ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά το σύνολο των εθελοντών, πολιτών και επισκεπτών που δραστηριοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε δράσεις πολιτικής προστασίας και προληπτικής φύλαξης και εποπτείας των δασικών εκτάσεων του νησιού.

Οι 24ωρες περιπολίες συνεχίζονται χωρίς καμία χαλάρωση, καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε ισχύ και ο μήνας Αύγουστος αποτελεί την κορύφωσή της. Στο πλαίσιο αυτό όσοι επιθυμούν να πραγματοποιούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ να έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη στο τηλ. 6986107452.

Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι:

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση και παραμονή πολιτών στις δασικές εκτάσεις μεχρι τις 13 Αυγούστου. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο και λοιπές κυρώσεις.
2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πάσα υπαίθρια χρήση πυρός (ηλεκτροσυγκόλληση, ψησταριές, άναμμα παραδοσιακών ξυλόφουρνων, κάπνισμα μελισσών, καύση χόρτων και κλαδιών, άναμμα καντηλιών στα Κοιμητήρια και στα παρόδια/υπαίθρια Εικονοστάσια κ.λπ.).
3. Οι Τοπικοί Πρόεδροι και οι τοπικές εθελοντικές ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα.
4. Τα ιδιωτικά βυτία πρέπει να είναι γεμάτα και τα ιδιωτικά μηχανήματα έργου σε άμεση επιφυλακή.
5. Οδηγίες για την πυρασφάλεια έχει ανακοινώσει ο Δήμος Κυθήρων στο ακόλουθο link: https://kythira.gr/…/antipyriki-periodos-2021…/
Σχολιάστε