Δήμος Κιλκίς: Δύο ταινίες περιπέτειας στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο

Με μια οικογενειακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων και με μια κοινωνική ταινία στο επίκεντρο της οποίας είναι η μεταναστευτική βία, αμφότερες κινηματογραφικές παραγωγές του 2020, θα κυλήσουν οι τελευταίες νύχτες του Αυγούστου στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

Στη θέση της ταινίας ‘’Ο Λαγός τοσκασε’’ θα προβληθεί την Τετάρτη (25/8)στις 20:30 μ.μ. η αμερικανική παραγωγή Soul που στάθηκε επάξια στο Οσκαρικό χαλί σαρώνοντας τα βραβεία της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και της πρωτότυπης μουσικής της.

Η animation αμερικανική παραγωγή αποπειράται να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα που διχάζει φυσικούς και κοινωνικούς επιστήμονες: Γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Και απαντά με παιχνιδιάρικο τρόπο και μπόλικη τζαζ: Και γεννιόμαστε και γινόμαστε!

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Τζο είναι δάσκαλος μουσικής στο γυμνάσιο, πάθος του όμως είναι η τζαζ. Έτοιμος να δοκιμαστεί ως μέλος μιας περιζήτητης μπάντας, θα πέσει θύμα ατυχήματος και θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σ’ αυτήν και την επόμενη ζωή.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη. Στα ελληνικά ακούγονται οι ηθοποιοί Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου και Μαρία Πλακίδη.

Στη μεγάλη οθόνη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ θα ακολουθήσει και δεύτερη προβολή στις 22:30 μ.μ. με τους ‘’Παγιδευμένους’’. Πρόκειται για ένα δανέζικο κοινωνικό και ψυχολογικό δράμα, με στοιχεία αστυνομικής δράσης, που μιλά για τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, τον φόβο του άλλου και τον τρόπο που όλα αυτά χτίζονται, ή ξεφτίζουν.

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα θα παγιδευτούν στο εξεγερμένο προάστιο, αναζητώντας απελπισμένα οδό διαφυγής. Αποκομμένοι και δίχως υποστήριξη σε ένα μεταναστευτικό γκέτο της Κοπεγχάγης, οι αστυνομικοί θα πρέπει να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον για ένα ολόκληρο βράδυ, να βάλουν στην άκρη τις δικές τους διαφορές, τους διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες και τις νοοτροπίες τους και να αμφισβητήσουν τις προκαταλήψεις τους αν θέλουν να τα καταφέρουν.

Οι ταινίες ‘’Soul’’ και ‘’Παγιδευμένοι’’ θα επαναπροβληθούν την Πέμπτη (26/8), το Σάββατο (28/8) και την Δευτέρα (30/8) τις ίδιες ώρες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε