Δήμος Κηφισιάς: Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2021»

Με τη σκέψη στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές τα φετινά «Μενάνδρεια» του Δήμου Κηφισιάς τα οποία ξεκίνησαν τη Δευτέρα (23/8) και θα διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Για περισσότερο από ένα μήνα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, γίνεται ΜΟΝΟ με τηλεφωνικές κρατήσεις, ώρες 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή), στο τηλέφωνο 213-2007204. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει κράτηση έως δύο άτομα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο μήνυμα του για τα φετινά «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2021» τονίζει:«Ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά και να σέβεται τις αξίες του Πολιτισμού, της ουσιαστικότερης έκφρασης της ψυχής ενός λαού. Τα «Μενάνδρεια» αποτελούν όαση πολιτιστικής δράσης. Παρέχουμε δωρεάν την πλειοψηφία των εκδηλώσεων του θεσμού στους πολίτες χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. Στηρίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Δημιουργίας και του Πολιτισμού. Από την Τέχνη, αντλούμε δύναμη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ζούμε τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» με πρόεδρο τη Λίλα Παπαδημητρίου για την οργάνωση των εκδηλώσεων.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του «Δ. Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου επικαλούμενη τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη επισημαίνει: «Σε μια εποχή με πάμπολλες πληγές προσφεύγουμε στον Πολιτισμό και τη μαγεία του για να ταξιδέψουμε με το νου και την ψυχή σε εκείνα τα ήρεμα νερά της τέχνης που πάντα προσφέρει καταφύγιο στις δυσκολίες. Τα Μενάνδρεια 2021 με την ιδιαίτερη ταυτότητά τους θα μας συντροφεύσουν και φέτος με τις θεατρικές και μουσικές τους αύρες, ως ανάσες δροσερές, για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να προσμένουμε τα καλύτερα.

Η αυλαία των Μενανδρείων άνοιξε με τη θεατρική παράσταση του Νίκου Τσιφόρου “O Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”, σε διασκευή-σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

Την Πέμπτη (26/8) Ώρα: 19:30 μ.μ. στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά) παρουσιάζεται το ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «O Πέτρος και ο Λύκος» του Sergei Prokofiev Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι το οποίο διδάσκει τη συλλογική προσπάθεια και τον σεβασμό στη ζωή. Θεατρική Διασκευή/Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης Πρωταγωνιστεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Την Παρασκευή (27/8) Ώρα: 20:30 μ.μ. στο Θέατρο των Εργατικών Κατοικιών (1 η Μάη, Κάτω Κηφισιά) οι Γιώργος Γερολυμάτος, Δανιέλα Χατζή, Πέρσα Σέργη, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και Δημήτρης Δημόπουλος προσφέρουν μια μουσική βραδιά με διαχρονικά τραγούδια των Μπουάτ της Πλάκας.

Το Σάββατο (28/8) Ώρα: 20:30 μ.μ. στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά) μπορούμε να απολαύσουμε την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου η οποία θα ερμηνεύσει κλασσικά αριστουργήματα της Ιταλικής όπερας.

Την Κυριακή (29/8) Ώρα: 20:30 μ.μ. στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά) φιλοξενείται μια περιπλάνηση στον κόσμο του cinema. Οι Cinema Paradiso θα μας συντροφεύσουν με διαχρονικές μελωδίες των Ennio Morricone “Nella Fantasia”και “Cinema Paradiso”, Nino Rota “Noνό” και “Canzonne Arrabbiata”, Nicola Piovani “La vita e bella”, Astor Piazzolla “Libertango”, Luiz Bonfá «Manha de carnaval».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο μήνυμα του για τα φετινά «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2021» τονίζει: «Ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά και να σέβεται τις αξίες του Πολιτισμού, της ουσιαστικότερης έκφρασης της ψυχής ενός λαού. Τα «Μενάνδρεια» αποτελούν όαση πολιτιστικής δράσης. Παρέχουμε δωρεάν την πλειοψηφία των εκδηλώσεων του θεσμού στους πολίτες χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. Στηρίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Δημιουργίας και του Πολιτισμού. Από την Τέχνη, αντλούμε δύναμη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ζούμε τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» με πρόεδρο τη Λίλα Παπαδημητρίου για την οργάνωση των εκδηλώσεων.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του «Δ. Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου επικαλούμενη τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη επισημαίνει: «Σε μια εποχή με πάμπολλες πληγές προσφεύγουμε στον Πολιτισμό και τη μαγεία του για να ταξιδέψουμε με το νου και την ψυχή σε εκείνα τα ήρεμα νερά της τέχνης που πάντα προσφέρει καταφύγιο στις δυσκολίες. Τα Μενάνδρεια 2021 με την ιδιαίτερη ταυτότητά τους θα μας συντροφεύσουν και φέτος με τις θεατρικές και μουσικές τους αύρες, ως ανάσες δροσερές, για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να προσμένουμε τα καλύτερα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Ν.Π.Δ.Δ. “Δ.Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς εναρμονισμένο πλήρως στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων αρχών εξ’ αιτίας της πανδημίας του covid-19, για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών και των καλλιτεχνών προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις.

• Σύμφωνα με τις οδηγίες περί ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους είναι: υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής προστατευτικής μάσκας από το ακροατήριο

• Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Επίσης, κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

• οι χώροι υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές και πρέπει σε όλη την διάρκεια του θεάματος να παραμένουν στις θέσεις τους

• Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε