Δήμος Καρπενησίου: Συνέχεια και ολοκλήρωση Επετειακών Εκδηλώσεων Καλοκαιριού

Με επίκεντρο τον Προυσό ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι. Την Πέμπτη (19/8) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ένας αφηγηματικός περίπατος στον χρόνο και στον χώρο που ξεκίνησε από τον δυτικό πύργο του Καραϊσκάκη και ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας.

Οι καταπληκτικοί ομιλητές: π. ΙωαννίκιοςΗγούμενος της Ι.Μ. Προυσού, Έλενα ΔημοπούλουΦιλόλογοςΙστορικός- Εκπαιδευτικός και Μιχαήλ ΚόντηςΦιλόλογοςΙστορικόςΚαθηγητής Λεοντείου Σχολής Αθηνών μας μετέφεραν με τις αφηγήσεις τους στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και της δράσης του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη τόσο στην περιοχή μας όσο και στη Ρούμελη γενικά. Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών καθώς και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Προυσού κ. Κώστα Σταυρόπουλο για την άψογη διοργάνωση και σε όλους τους Προυσιώτες, μικρούς και μεγάλους, για τη συμμετοχή.

Την επομένη, Παρασκευή (20/8), παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς το μεσημέρι, δεν πτοηθήκαμε και μόλις σταμάτησε να βρέχει ξεκίνησε η συναυλία με τη μοναδική Σοφία Παπάζογλου και την Ορχήστρα του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μελωδίες από την πλούσια παράδοση του τόπου. Κατά τη διάρκεια της όμορφης βραδιάς πραγματοποιήθηκε και η απονομή δώρων από τον Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών στους αριστεύσαντες μαθητές με καταγωγή από το χωριό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε