OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμο Πύργου: Μια μαγική βραδιά πανσελήνου με τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού

Κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού οι μελωδίες του Γιάννη Σπανού μάγεψαν και ταξίδεψαν το κοινό σε αγαπημένες εποχές, σε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

Οι φωνές των επί σειρά ετών συνεργατών του αείμνηστου συνθέτη, Πένυ Ξενάκη και Κώστα Τζιαγκούλα με τον Κοσμά Κοκόλη (μπουζούκι και φωνή) και Κώστα Γιαννάκη (πιάνο) παρέσυραν τον κόσμο, που είχε κατακλύσει το Αλσύλλιο του Κατακόλου, σ’ ένα μουσικό ταξίδι από τα πρώτα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, το νέο κύμα, τα λαϊκά του μονοπάτια, μέχρι σήμερα.

«Ο Γιάννης Σπανός θα είναι πάντα κοντά μας» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες με την ορχήστρα και το κοινό που τους τίμησε με την παρουσία του. Η Πένυ Ξενάκη με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στο υπέροχο χώρο του Αλσυλλίου, καθώς και τον κ. Μικελόπουλο και την αντιπρόεδρο του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη για την όμορφη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη όπως τα: “Σαν με κοιτάς “Οδός Αριστοτέλους”, “Σπασμένο καράβι”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Μαρκίζα”, “Είπα να φύγω”, “Βροχή και σήμερα”, “Θα με θυμηθείς”, “Στην αλάνα”, “Μια Κυριακή” “Μια αγάπη για το καλοκαίρι”, “Άσπρα Καράβια”, παρέσυραν επί 2,5 ώρες στα «κύματα των μελωδιών» το κοινό, που συνόδεψε με τη φωνή του σε πολλά τραγούδια τόσο την Πένυ Ξενάκη όσο και τον Κώστα Τζιαγκούλα.

Ξεχωριστή στιγμή της συναυλίας, η καθηλωτική α καπέλα ερμηνεία της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας στο τραγούδι «Άνθρωποι μονάχοι» που το αφιέρωσε σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές αλλά και τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συναυλία ήταν η πρώτη συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό που έδωσε το μουσικό σχήμα εκτός Αθηνών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice