Δήμαρχος Μαντουδίου: Έχουν καεί μέχρι τώρα 400.000 στρέμματα και 1.000 σπίτια

Κόλαση φωτιάς στην Βόρεια Εύβοια, που καίγεται από άκρη σε άκρη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο από Σπαθάρι προς Καλύβια, ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Οργισμένος ο δήμαρχος Μαντουδίου, καταγγέλλει την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, τον κακό σχεδιασμό και την παντελή έλλειψη εναέριων μέσων, ενώ έκανε μια πρώτη αποτίμηση της τεράστιας καταστροφής που έχει υποστεί ο η περιοχή του.

Όπως είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «κοντεύουμε να φτάσουμε τα 400.000 στρέμματα καμένης γης, ενώ υπάρχουν πάνω από 1.000 σπίτια κατεστραμμένα και με υλικές ζημιές».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «δεν υπάρχει έλεος. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να σωθούν οι περιουσίες του κόσμου. Καίγονται σπίτια στις παραλίες, καίγονται αυτοκίνητα και επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει βοήθεια. Έχουμε φτάσει λίγο μετά τις 8 π.μ. και ακόμα δεν έχει φανεί κανένα πτητικό μέσο”.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης είπε ότι «εάν είχε φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα είχε σωθεί κανένα σπίτι. Δεν θα είχε σωθεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Αυτό είναι ανικανότητα» και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι, η θλίψη και η οργή ξεχειλίζουν».

Ο κ. Τσαπουρνιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορία επιστημονικής φαντασίας η δήθεν βοήθεια από εναέρια μέσα. Μας έλεγαν έρχονται, και δεν φαίνονταν πουθενά».
Σχολιάστε