Δήμαρχος Ελασσόνας: «Κακή φάρσα η πρόταση για την επιβολή τέλους εισόδου στον Όλυμπο»

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας τοποθετήθηκε για το σχέδιο υπουργικής απόφασης περί επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, έπειτα από τα όσα έγιναν γνωστά για το σχέδιο υπουργικής απόφασης περί επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο.

Ο ίδιος την χαρακτήρισε ως “κακή φάρσα” επισημαίνονται μεταξύ άλλων πως η ομάδα εμπειρογνωμόνων που συνέταξε και παρουσιάζει το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης αγνοεί ότι: “οι είσοδοι πρόσβασης στον Όλυμπο από το Δήμο Ελασσόνας δεν εξυπηρετούνται από εγκαταστάσεις υποδοχής και είναι αστείο να φανταστούμε τέλη εισόδου χωρίς παροχές υποδοχής και ασφαλείας των ορειβατών”!

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αποτελεί μία κακή φάρσα η πρόταση για την επιβολή τέλους εισόδου στον Όλυμπο, τουλάχιστον όσον αφορά την έκταση που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ελασσόνας. Προφανώς αγνοεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων που συνέταξε και παρουσιάζει το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης ότι οι είσοδοι πρόσβασης στον Όλυμπο από το Δήμο Ελασσόνας δεν εξυπηρετούνται από εγκαταστάσεις υποδοχής και είναι αστείο να φανταστούμε τέλη εισόδου χωρίς παροχές υποδοχής και ασφαλείας των ορειβατών. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων καλό είναι να μελετήσει πρώτα τις συνθήκες εισόδου στον Όλυμπο από την κάθε περιοχή και τον κάθε δήμο και να συντάξει μία πρόταση που θα θέτει αρχικά τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως καταφύγια, συντηρημένα μονοπάτια και πολλά άλλα, για να καταλήξει σε ανταποδοτικά τέλη για αυτές τις παροχές.

Ο Δήμος Ελασσόνας αγωνίζεται χρόνια να οργανώσει το σχέδιο προστασίας των ορειβατών με οργανωμένα καταφύγια, διαδρομές ασφαλείας και ενημέρωση, και παρόλα αυτά δεν έχει καμία στήριξη από κανέναν φορέα, ούτε καν από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που μάλλον έχει ξεχάσει τον Δήμο Ελασσόνας παρά το γεγονός ότι μέλη του ΔΣ προέρχονται από την περιοχή. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί θα επιστρέψουν αθεώρητες τις πρόχειρες και ανούσιες αυτές προτάσεις».

 
Σχολιάστε