OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Δεν αναίρεσε τίποτα από το περιεχόμενο, ο περιφερειάρχης Σπανός

Σε πανικό το Μαξίμου μετά από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για εντολή μη κατάσβεσης στην πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας, προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να περάσει το μήνυμα πως ο περιφερειάρχης αναίρεσε αυτά που είπε.

Το βίντεο όμως της δευτερολογίας του κ. Σπανού είναι αδιάψευστος μάρτυς ότι ουδέποτε πήρε πίσω αυτά που κατάγγειλε για τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, απλά κάτω από καθεστώς έντονων πιέσεων διευκρίνισε πως δεν εννοούσε ότι υπήρχε σκοπιμότητα του κράτους να καεί η Εύβοια.

“Επειδή διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου… σε σχέση με την κατάσταση, αναφέρθηκα σε συζητήσεις κάποιων κατοίκων που συνδέονται με την κατάσταση, τους πυροσβέστες και τους κινδύνους που αντιμετώπισαν…εμείς οι ίδιοι μιλήσαμε για τα λάθη και τις ολιγωρίες. Για να έχουμε ένα μέτρο λογικής, είναι απολύτως αυτονόητο πως καμιά πυροσβεστική, καμιά πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει καμιά πιθανότητα να έχει λόγο, επιθυμία η βούληση να επεκτείνεται μια πυρκαγιά. Τα ζητήματα θα διερευνηθούν και οφείλουν να διερευνηθούν” 

Αν από αυτή τη δήλωση Σπανού βγαίνει το συμπέρασμα πως αναιρεί το περιεχόμενο των καταγγελιών του, μάλλον όποιοι το ισχυρίζονται χρειάζονται επειγόντως ψυχιατρική εξέταση. Είναι προφανές ότι ο κ. Σπανός επί πέντε λεπτά στην αρχική του ομιλία εννοούσε απόλυτα όσα με επιχειρήματα ανέφερε και ανέπτυξε για την εγκληματική ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και ένας θεσμικός παράγοντας όταν υιοθετεί συζητήσεις ( όπως είπε) και τις αναφέρει από το πιο επίσημο βήμα( Περιφερειακό Συμβούλιο) σημαίνει πως δεν μεταφέρει κουτσομπολιά( όπως κάποιοι θέλουν να εννοηθεί) αλλά πραγματικά γεγονότα.

Ο κ. Σπανός μίλησε για αποτυχία του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας, για απουσία πυροσβεστικών μέσων, για έλλειψη επικοινωνίας, για κακό σχεδιασμό. Είπε πως παλεύαμε μόνοι μας. Σε αυτά δεν αναίρεσε απολύτως τίποτα. Απεναντίας ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες από την δικαιοσύνη.

Είναι αντιληπτό πως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έχει δεχτεί καταιγισμό πιέσεων από το κυβερνητικό στρατόπεδο και μην ξεχνάμε πως είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και αυτό έχει την σημασία του. Το ότι βγήκε και μίλησε έχει ενοχλήσει τους κομματικούς κομισάριους που βάζουν το κόμμα πάνω από Θεό και ανθρώπους.

Όπως έχει ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του κ. Σπανού σε αντιδιαστολή σε όσα ανέφερε ακόμη και σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, πως είναι κάθετα αντίθετος με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βόρεια Εύβοια στα πλαίσια των “ρητών και καθαρών” αποφάσεων των Περιφερειακού Συμβουλίου. . “Κανένα αιολικό πάρκο δεν μπορεί να έχει θέση στην καμένη γη”, είπε επι λέξη την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται και επικαλείται την νομοθεσία που επιτρέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές.

Το βίντεο των αρχικών δηλώσεων στο 25 λεπτό και η υποτιθέμενη ανασκευή μετά το 5.37 λεπτό

 

Είχαν εντολή να μην ζυγώνουν κοντά στη φωτιά και να μην μπαίνουν σε δασικούς δρόμους.

Καταπέλτης ο δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης -Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης επιβεβαιώνει στην κάμερα ότι “υπήρχε εντολή να μην μπουν οι πυροσβέστες σε δασικούς δρόμους , να μην πλησιάζουν την φωτιά όπου υπήρχε πεύκο. Δεν υπήρχε πυροσβεστικό εντός οικισμού.”

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice