OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απαγορεύεται η πρόσβαση στις περιοχές NATURA του Δήμου Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού γνωστοποιεί στο σύνολο των πολιτών και ζητά την πιστή τήρηση των μέτρων της πράξης νομοθετικού περιεχομένου  της 5-8-2021, ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021, “Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών.”, σύμφωνα με την οποία:

  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.
  2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Στον Δήμος Θερμαϊκού τα ανωτέρω βρίσκουν εφαρμογή από σήμερα, Παρασκευή (6/8) εώς και την Δευτέρα (9/8) και ώρα 18:00 μ.μ. στις περιοχές:

Α. Από το Παλιό Κάμπινγκ Επανομής εώς και τον Ποταμό
Β. Στην Παραλία «Ντουμπαρλί» Νέας Μηχανιώνας

Ο Δήμος παρακαλεί θερμά, κατοίκους και επισκέπτες, για την εφαρμογή των μέτρων αυτών, που αποσκοπούν στην πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ημερών και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, θέτοντας σε κίνδυνο, ιδίως, το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται πρόστιμα από 1.000€ έως 10.000€.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Συντονισμός δράσεων για την τουριστική προβολή της ΠΕ Καστοριάς

otavoice

Χάρης Δούκας: «Να χτυπήσουμε το φαινόμενο του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη»

otavoice

Στο έργο ανάπλασης του κόμβου Τζωράκη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο International Economy Fair Mostar 2024

otavoice

Βανδαλισμούς στο Δημοτικό Κοιμητήριο καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος

otavoice