OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων στον Δήμο Αμμοχώστου για τα 47 χρόνια παράνομης κατοχής της Κύπρου

Στην Αμμόχωστο της Κύπρου, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ. Σίμο Ιωάννου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 47 χρόνια, από την παράνομη κατάληψη του νησιού.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Μιχάλης Τσουπάκης, όπου συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με φορείς της Κύπρου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, ο κ. Τσουπάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Παπαδημητρίου ενώ την ίδια μέρα συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέα Βύρα. 

Ο κ. Τσουπάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου υπογράμμισε «Αποτελεί́ προνόμιο για τον Δήμο Χανιών να βρίσκεται στο πλευρό ενός αδελφοποιημένου Δήμου στο δίκαιο αγώνα του, για την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα. Εκ μέρους του Δήμου Χανιών θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την μεγάλη τιμή της πρόσκλησης στις εκδηλώσεις για τα 47 χρόνια της παράνομης κατοχής της Αμμοχώστου. Βρισκόμαστε λοιπόν, σήμερα εδώ, θεωρώντας υποχρέωση του Δήμου Χανιών να είναι έμπρακτα δίπλα στην Αμμόχωστο, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμμόχωστο, ο κ. Τσουπάκης ξεναγήθηκε στο Μνημείο Τεθνεώντων Αμμοχωστιανών ενώ συμμετείχε και στην αντικατοχική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Χανίων είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Αμμοχώστου από το 2009.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice