OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Χαρ. Κόκκινος: «Το “κόκκινο” της Μυκόνου απαιτεί ΑΜΕΣΑ μέτρα…. πριν είναι αργά για το Νότιο Αιγαίο!»

«Το “κόκκινο” της Μυκόνου απαιτεί ΑΜΕΣΑ μέτρα…. πριν είναι αργά για το Νότιο Αιγαίο!» δήλωσε ο Επικεφαλής του Περιφερειακού ΣυνδυασμούΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ“, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μύκονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου:

«Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί της Μυκόνου που χαρακτηριστηκε “κόκκινο” στον covid, το “πορτοκαλί” της Πάρου, η αύξηση κρουσμάτων σε Σαντορίνη, Πάρο, Κάλυμνο και Ρόδο δημιουργούν προβληματισμό, αιφνιδιασμό και έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών του Νότιου Αιγαίου που παλεύει να ορθοποδήσει, στηρίζει και στηρίζεται στην” τουριστική μας βιομηχανία” και αντιμετωπίζει έντονα τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας!

Καλούμε και πάλι – έστω και τώρα – την πολιτεία να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα πρόληψης διότι αν οδηγηθούμε σε τοπικά ή διευρυμένο lockdown τα αποτελέσματα για το μέλλον και την επιβίωση των νησιωτων μας θα είναι τραγικά! Ο εκτεταμένος και σωστός υγειονομικός έλεγχος στις πύλες εισόδου των νησιών επιβάλλεται και… δεν αναβάλλεται! Το ίδιο και η τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Θυμίζω ότι μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν. Αιγαίου ζητήσαμε και προτείναμε στην Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου και στον κ. Χατζημάρκο να συνδράμει η Περιφέρεια στον υγειονομικό και εκτεταμένο έλεγχο με rapid test…. όμως “φωνή βοώντος εν τη ερημω” ! Αντί να γίνει δεκτή η πρόταση και να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Δήμους της περιοχής μας ή απάντηση ήταν ειρωνική και γενικολογη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ!

Περίεργο είναι και το γεγονός ότι καθυστερεί η υλοποιήση διαγωνισμού προμήθειας RAPID TESTS από την Π. Ν. Α. Μάλιστα η διαγωνιστικη διαδικασία σταμάτησε κατά περίεργο τρόπο και δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις από τους υπεύθυνους!

Επίσης θυμίζουμε ότι καθυστερημένα και αφού προηγήθηκε πρωτοβουλία ενημέρωσης και παρότρυνσης για τον εμβολιασμό κατά του covid από την ομάδα των ιατρών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ρόδου και ενώ είμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου εκπόνησε καθυστερημένα διαφημιστικό σποτάκι υπέρ των εμβολιασμών!

Ενεργοποίηση και επαγρύπνηση όλων των φορέων ΤΩΡΑ γιατί η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, ο ανταγωνισμός μεγάλος και τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ανησυχητικα!»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας – «Έχασε» 7.800 ευρώ

otavoice

Έργα προϋπολογισμού 2.102.000 ευρώ στα σχολεία του Δήμου Παπάγου Χολαργού

otavoice

Προχωρούν οι διαδικασίες για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Καλαμάτας

otavoice

Αγιασμός στις κατασκηνώσεις της Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

otavoice

Συναυλία με τον Μάνο Τρυπιά στην παραλία του Μάλεμε, από τον Δήμο Πλατανιά

otavoice

ΑΣΕΠ: Δουλειά στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

otavoice