Τον Δ. Ρήτα για την πρόσφατη βράβευση του συνεχάρη ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο, συναντήθηκε ο φιλόλογος, συγγραφέας και στιχουργός Δημήτρης Ρήτας. Η συνάντηση έγινε στον απόηχο της σημαντικής βράβευσης που είχε ο Δημήτρης Ρήτας καθώς κέρδισε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ποίησης. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ρήτα ο οποίος στη διαδρομή του έχει δώσει πολλά στο χώρο του πολιτισμού και ως συγγραφέας και ως στιχουργός. Επίσης ο Δήμαρχος προέτρεψε τον κ. Ρήτα να συνεχίσει να κάνει με το ίδιο πάθος και αγάπη αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά προσφέροντας στον πολιτισμό και στον τόπο του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Ρήτας, κέρδισε το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης με το ποίημά του «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η γνωστή ηθοποιός και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη. Το βραβείο απένειμε στον Δημήτρη Ρήτα η Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, στις 4 Ιουλίου στο Αττικό Άλσος. Ήταν παρόντες: η Υφυπουργός κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος κόσμου. Το βραβείο συνοδεύεται κι από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Η κριτική επιτροπή ήταν: Κώστας Γεωργουσόπουλος (ψευδώνυμο Κ. Χ. Μύρης) ποιητής, μεταφραστής, καθηγητήςΠανεπιστημίου,ΣτέλιοςΚανάκης,συγγραφέας,επιμελητήςεκδόσεων,εκδότης,ΚωνσταντίνοςΜπούρας, ποιητής, τεχνοκριτικός.

Το ποίημα «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ» θα το μελοποιήσει ο Χρήστος Νικολόπουλος και θα είναι ένα από τα τραγούδια που θα επενδύουν μουσικά το νέο ιστορικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Ρήγας Βελεστινλής», που θα παρουσιαστεί από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, 1821».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε