OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με τον Δήμαρχο Ιητών και εκπροσώπους των τοπικών αρχών

Έκτακτη επίσκεψη στην Ίο πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Γιάννινα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ίου Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Σακιριανός και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ίου Υπαστυνόμος Α΄ κ. Χαράλαμπος Κουμπούρας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στο νησί. Η εντολή του κ. Υπουργού ήταν: εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ίου με προσωπικό, τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο, για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά:

«Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξαγγελία για στενή συνεργασία Δήμου Ιητών και Ελληνικής Αστυνομίας. Νιώθω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι συνώνυμο του νησιού μας το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες. Αυτό που θέλουμε είναι αυστηροί αλλά δίκαιοι έλεγχοι παντού. Και βέβαια, εκρίζωση κάθε έκνομης συμπεριφοράς που προέρχεται από λίγους επισκέπτες και είναι ξένη με το νησί μας και την νοοτροπία μας. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αντιστράτηγο κ. Γιάννινα για τη συμπαράσταση και το ειλικρινές έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Ως Δήμος Ιητών, δηλώνουμε έτοιμοι να έχουμε σε καθημερινή βάση εξαιρετική συνεργασία συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, για το καλό του νησιού μας. Και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε και όλες τις Νιώτισσες και όλους τους Νιώτες μαζί μας.»

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice