OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σύσκεψη για το πρόγραμμα εμβολιασμών στον Δήμο Κορίνθου

Τις κατευθύνσεις ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας συμφώνησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας, Φορείς υγείας και επιχειρηματικότητας. Το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένα θα προωθηθούν δράσεις επικοινωνίας για την ορθή και άρτια ενημέρωση των πολιτών που παραμένουν δύσπιστοι έναντι της αποτελεσματικότητας των εμβολίων αλλά και δράσεις ουσίας όπως οι εμβολιασμοί κατ οίκον.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου και ο Διοικητής Γρηγόρης Καρπούζης, ο Φαρμακευτικός σύλλογος Κορινθίας και η Πρόεδρος Σοφία Κλοκώνη και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Πρόεδρος Χρυσοβαλλάντης Μέλλος ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τα προβλήματα ή τις ελλείψεις που καταγράφονται και άμεσα θα πρέπει να επιλυθούν.

Οι φορείς της αγοράς και του επιχειρείν, το Επιμελητήριο Κορινθίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πιτσάκη και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου με τον Πρόεδρο Βασίλη Γεώργαρη έθεσαν στο τραπέζι ζητήματα στήριξης των επιχειρήσεων δηλώνοντας βεβαίως την αρωγή τους στις δράσεις για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμών.

«Ο δήμος Κορινθίων είναι υπέρμαχος του εμβολιασμού διότι είναι ο μοναδικός τρόπος περιορισμού της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας και ενημερώνοντας τον Υπουργό για όσες δράσεις υλοποιούνται ως σήμερα για τον περιορισμό της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας. « Ο δήμος στηρίζει όλες τις δράσεις διενέργειας ελέγχων πληθυσμού παραχωρώντας δημοτικούς χώρους και βοηθώντας τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο έργο τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στο επίπεδο της ενημέρωσης για όσους ακόμα προβληματίζονται ή δυσπιστούν να εμβολιαστούν και θα το κάνουμε αλλά και στην υλοποίηση των κατ οίκον εμβολιασμών με την λειτουργία ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και με το προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στηρίζοντας ανεπιφύλακτα το πλάνο δράσεων του Υπουργείου.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους φορείς για την συνεργασία και αρωγή και έστειλε μήνυμα ένωσης δυνάμεων. «Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις, είμαστε σύμμαχοι και κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Θα δράσουμε σε δυο επίπεδα επιτάχυνσης του προγράμματος εμβολιασμών όπως συμφωνήσαμε σήμερα με δράσεις επικοινωνίας και δράσεις ουσίας. Είναι σημαντική η συμβολή των φορέων της υγείας και της αγοράς» ανέφερε ο κ.Πέτσας. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πάτμος-Λειψοί: Νησιά «μαγνήτες» για θρησκευτικό τουρισμό

otavoice

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού από Σεπτέμβριο στους Δήμους της Αττικής

otavoice

Στο νοσοκομείο o Δήμαρχος Αιγιάλειας έπειτα από έντονη αδιαθεσία

otavoice

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: “Τιμούμε την Μητέρας όλων μας!”

otavoice

Προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

otavoice

Φαρμάκης: “Χρόνια πολλά σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, όπου γης»

otavoice