OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Φώτη Κόττη, την Αντιπρόεδρο Θεοδώρα Ταμαρέση, την Γενική Γραμματέα Νίκη Μαλαφούρη, τον Οικονομικό Επόπτη Νίκο Τσίπηρα και το μέλος Ιάκωβο Κονταράτο με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα της οικονομίας της Ζακύνθου και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που δημιουργήθηκαν στις επιχειρήσεις απο την κρίση του covid-19.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη το Επιμελητήριο για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες του και ιδιαίτερα για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Αντάλλαξε απόψεις για την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για αισθητικές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μεσω των οποίων θα αποκτήσουν ομοιομορφία και θα καταστούν πιο φιλικοί και ελκυστικοί για τους κατοίκους και επισκέπτες της Ζακύνθου.

Ενημερώθηκε για την δημοπράτηση του πρώτου κύριου υποέργου του “Open Mall” αλλα και την επιτακτική ανάγκη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με τα υπόλοιπα συνοδά έργα, ωστε με την υλοποίησή του να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της πόλης και η καθημερινότητα των κατοίκων με παράλληλα πολλαπλά οφέλη και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Στόχος, επίσης, είναι η δημιουργία επιχειρηματικού – βιοτεχνικού πάρκου μέσα από την επιλογή κατάλληλης χωροθέτησης που θα εξυπηρετεί όλες τις χρήσεις. Επίσης, η δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρήσεων σε όλα τα Ιόνια Νησιά, ενω έγινε αποτίμηση του προγράμματος ενίσχυσης κλάδων επιχειρήσεων που επιχορηγήθηκαν, από το τρέχον πρόγραμμα της άμεσης ενίσχυσης ρευστότητας με πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε, επίσης, την διοίκηση του Επιμελητηρίου για την έγκριση λειτουργίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του γραφείου Europe Direct με έδρα την Ζάκυνθο για όλη την Περιφέρεια το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και προγράμματα πάσης φύσεως ενώ θα προωθεί την δικτύωση φορέωνεπαγγελματιών και επιστημόνων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η ψηφιοποίηση της Περιφέρειας αλλά και των επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων και ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων.

Η Περιφερειάρχης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Δίκτυο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και στον σχεδιασμό δράσεων στο επίκεντρο των οποίων θα βρίσκονται οι γυναίκες επιχειρηματίες, η ανάδειξη των επιπτώσεων που υφίστανται από την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας και τις αλλαγές που ήλθαν στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή τους.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του 14ου Γυμνασίου Πάτρας

otavoice