Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με κλιμάκιο της ΕΡΤ Πύργου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με έντονη διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/7) συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ Πύργου. Τον κ. Αντωνακόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο διευθυντής της ΕΡΤ Πύργου Χρήστος Πλευριάς, συνοδευόμενος από τις δημοσιογράφους Μαρία Λάγιου και Αμαλία Δαμασκοπούλου, τον τεχνικό Γρηγόρη Κοτρέτσο και τον μουσικό παραγωγό Θοδωρή Τσεπενέκα.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ και Δήμου Πύργου σε πολιτιστικά και κοινωνικά κυρίως θέματα, ενώ τέθηκαν «επί τάπητος» εκατέρωθεν προτάσεις.

Αρχικά η αντιπροσωπεία των εργαζόμενων ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Πύργου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα καλλωπισμού και καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο χώρο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης με εργαζόμενους της Υπηρεσίας προκειμένου να καθαριστεί ο εξωτερικός χώρος της ΕΡΑ. Επιπλέον ο κ. Πλευριάς ζήτησε να συμπεριληφθεί ο χώρος σε μελλοντικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης όπως και φύτευσης καλλωπιστικών φυτών του Δήμου. Επιπλέον συζητήθηκε η έκβαση μελλοντικών παρεμβάσεων τεχνικού χαρακτήρα για την περιοχή, ώστε να αποκτήσει «ζωή» η ανατολική πλευρά της πόλης.

Ένα πολύ ενδιαφέρον όμως κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε ο προγραμματισμός και σχεδιασμός κοινών δράσεων σε κοινωνικά θέματα καθώς και σε θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού. Μάλιστα στο σημείο αυτό «έπεσε» στο τραπέζι από τον κ. Πλευριά η πρόταση για δημιουργία εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΑ, όπου θα παρουσιάζονται οι πολιτιστικές, κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις του Δήμου με τη συμμετοχή ανθρώπων και φορέων που «πρωταγωνιστούν» στους παραπάνω τομείς. Μια πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Αντωνακόπουλο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στο προσεχές διάστημα θα μελετηθούν και θα δρομολογηθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε