Συναγερμός στον Δήμο Διονύσου – Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε κατοικίες

Στην πρώτη γραμμή όλες οι δυνάμεις της Δημοτικής Αρχής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, κοντά σε κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά καίει κοντά στο νεκροταφείο της Ροδόπολης. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και εθελοντές για να σβήσει η μεγάλη φωτιά.

Παράλληλα ο Δήμος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις τις άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των συνεργείων κατάσβεσης και να τεθεί σε έλεγχο η πυρκαγιά το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνεται ο οικισμός «Γαλήνη».

Το summer camp της Ροδόπολης έχει εκκενωθεί και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην πλατεία Ροδόπολης. Οι γονείς ενημερώνονται για την παραλαβή τους σε ασφαλές περιβάλλον. Το ίδιο συμβαίνει και στο summer camp στου Καργάκου όπου τα παιδιά θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο summer camp Άνοιξης.
Σχολιάστε