Στο ΥΠ.ΕΣ. ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Η πορεία των προτάσεων που ο Δήμος Καλαμάτας έχει καταθέσει και διεκδικεί μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αποτέλεσε το αντικείμενο συναντήσεων και επαφών του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Δευτέρα (5/7).

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, σε συνέχεια και των επαφών που είχε με στελέχη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί η πρώτη φάση του έργου με τίτλο «Δημιουργία Ψηφιακού ΜουσείουΚέντρο προβολής διπλωματίας Καλαμάτας». Πρόκειται για δράση που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821Ελλάδα 2021» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός Ψηφιακού ΜουσείουΚέντρου προβολής διπλωματίας στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο studio του Μεγάρου Χορού, όχι ως στατική διαμόρφωση ενός κτηρίου, αλλά ως δυναμικό σημείο αναφοράς της πόλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων με σκοπό την υλοποίηση του αντικειμένου της αίτησης χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 595.000,00 €.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε