Σοφία Ψωμά: Του χρόνου η «καρδιά» της Αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει στην πανέμορφη Ξάνθη

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης, κ. Σοφία Ψωμά, σχολιάζει το επιτυχημένο 2ο επιστημονικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης «Κλεισθένης» και προαναγγέλλει ως οικοδέσποινα το επόμενο που θα γίνει στην πανέμορφη πόλη της Θράκης. Η κ. Ψωμά που είχε έντονη παρουσία στις εργασίες του  τριήμερου συνεδρίου σε δήλωση της αναφέρει:

Στις 2-4 Ιουλίου βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης στην Κόρινθο όπου διεξήχθη το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Γενικών Γραμματέων από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδικοίκησης «Κλεισθένης», το Δήμο Κορινθίων και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης International Forum Training and Consulting με θέμα «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική & Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πρόκειται για 3ήμερο Συνέδριο όπου παρευρέθηκαν 600 Σύνεδροι και ταυτόχρονα 1.6000 άνθρώποι παρακολούθησαν διαδικτυακά τα δρώμενα της περιοχής. Παράλληλα αποτέλεσε και την 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών των 332 Δήμων της χώρας, όπου με την έναρξη των εργασιών του, τέθηκε σε λειτουργία το «Ψηφιακό Δίκτυο Τεχνογνωσίας των ΠΟΥ».


Την 1η μέρα ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος κι ο Γενικός Γραμματέας Κορίνθου κ. Νεκτάριος Σπηλιόπουλος μου έκαναν την τιμή να συντονίσω και να καλωσορίσω τους Συνέδρους και τους φορείς στην έναρξη του Συνεδρίου.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, η Υφυπουργος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Τη 2η μέρα, σε μια από κοινού ομιλία μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη αναπτύξαμε τις καλές πρακτικές που χρησιμοποίησε ο Δήμος Ξάνθης έναντι της πανδημίας του COVID-19. Η ομιλία στέφθηκε με επιτυχία καθώς τονίστηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας που επέδειξε ο Δήμος Ξάνθης σε όλο αυτό το διάστημα και οι καινοτόμες δράσεις που χρησιμοποίησε.
Έπειτα, ακολούθησε η βράβευση του Δημάρχου Ξάνθης για όλη αυτήν την προσπάθεια και την ετοιμότητα που επέδειξε με τις καινοτόμες πρακτικές έναντι της πανδημίας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βραβείο, καθώς ανάμεσα σε 332 Δήμους σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Ξάνθης ήταν αυτός που λειτούργησε με εγρήγορση διατηρώντας το κοινωνικό του «πρόσωπο» σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο όπου το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής ήταν αρκετά υψηλό.


Την 3η μέρα σε μία συνέντευξη τύπου έγινε μια σύνοψη όλου του Συνεδρίου και συζητήθηκαν οι καλές πρακτικές από όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Παράλληλα, ανάμεσα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κι έπειτα από προσπάθειες του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικών Γραμματέων, θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη.


Πρόκειται για μια διοργάνωση μεγάλου βεληνεκούς, όπου η πόλη μας θα είναι έτοιμη να δεχτεί και να φιλοξενήσει κόσμο από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Να ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματεών «Κλεισθένης» κ. Μιχάλη Χρηστάκη , τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορίνθου κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης International Forun Training and Consulting κ. Γιάννη Νικλήτσα.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, όπου η «καρδιά» της Αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει στην πανέμορφη Ξάνθη!!!
Σχολιάστε