Ρόδη Κράτσα για τη φωτιά στην Κεφαλονιά: «Ξεκίνησε από έναν βοσκό»

Για την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με το πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Όπως σημείωσε «όσον αφορά στα εναέρια μέσα είναι επτά ήδη. Παράλληλα έχουμε και δυνάμεις πυροσβεστικών, 8 πυροσβεστικά και πέντε είναι καθ’ οδόν, 38 πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες, τις οποίες προχθές συνάντησα στην Κεφαλονιά και συζητούσαμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι στο πεδίο της μάχης» υπογράμμισε η Περιφερειάρχης, η οποία αναφορικά με το αν υπήρξε πρόβλημα αρχικά με τα εναέρια μέσα είπε «υπήρξε. Με ειδοποίησαν ότι τα πρώτα που ξεκίνησαν είχαν μια βλάβη, αλλά τώρα αποκαθίστανται και πιστεύουμε μέχρι το βράδυ να καταφέρουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Περιφέρειά μας όπως και ο Δήμος Αργοστολίου είναι παρόντες με υδροφόρες και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τη; Πολιτικής Προστασίας. Ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί γρήγορα η φωτιά γιατί είναι και τα δύο χωριά, το Καπανδρίτι και η Αγία Ειρήνη που έχουν ήδη εκκενωθεί, ωραίες περιοχές καταπράσινες…».

Όσο για το από πού ξεκίνησε η φωτιά είπε: «Απ’ ό,τι με ενημέρωσαν από έναν βοσκό. Τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν».
Σχολιάστε