OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πυρκαγιά στο Συκάμινο Ωρωπού – Άμεση κινητοποίηση ΠΥ – Δήμου Ωρωπού

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Συκάμινο, στην τοποθεσία Σπηλιές. Αστραπιαία ήταν αντίδραση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. των δυνάμεων πυρόσβεσης του Δήμου Ωρωπού και των εθελοντών. Επιχειρούν ελικόπτερα του ΠΣ. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση επιχειρούν 35 πυροσβέστες , ένα πεζοπόρο τμήμα, 14 οχήματα , το Μ.Ε.Τ.Π.Ε, ένα ελικόπτερο , ενώ συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Δήμαρχος Ωρωπού στο otavoice : “Τέλος καλό , όλα καλά- Άμεση η επέμβαση υπό έλεγχο η πυρκαγιά” 

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης που  ήταν από τα πρώτα λεπτά στο μέτωπο, μιλώντας στο otavoice μας ανέφερε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν διατρέχει η περιοχή κανένα κίνδυνο, χάριν της έγκαιρης και άμεσης επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και των εθελοντών.

Έχουμε προετοιμαστεί επιχειρησιακά από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο  πρόβλημα που φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες το επιτείνουν , ανέφερε ο κ. Γιασημάκης.

Είμαστε σε 24ωρη βάση σε επιφυλακή, για να διασφαλίσουμε την άμεση επέμβαση μας.

Η ανακοίνωση του δήμου Ωρωπού

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται οι εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 σήμερα (3/7) στη θέση Σπηλιές Συκαμίνου του Δήμου Ωρωπού σε δασώδη και ημιδασώδη περιοχή.
?Λόγω των δυνατών ανέμων η πυρκαγιά πήρε έκταση αλλά η αστραπιαία αντίδραση όλου του μηχανισμού πυρόσβεσης και κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, των επίγειων και εναέριων μέσων του Π.Σ., των δυνάμεων πυρόσβεσης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και των εθελοντών πυρόσβεσης του Δήμου μας η πυρκαγιά οριοθετήθηκε νωρίς.


?Δεν κινδύνευσαν ζωές. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που ενημέρωναν του πολίτες και διατηρούσαν τους δρόμους ανοικτούς.
⚠Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛ.ΑΣ., τους εργαζομένους του Δήμου, τους εθελοντές και τους πολίτες για την ομαδική προσπάθεια.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση μετά το τέλος των επιχειρήσεων.
‼Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τα ελικόπτερα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις θα μείνουν κοντά στο σημείο όλη την ημέρα για το φόβο αναζωπύρωσης.
?Συνεχίζουμε τη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
✔Καλούμε άμεσα στο 1️⃣9️⃣9️⃣ σε περίπτωση που δούμε φλόγες και καπνό.
✔Μένουμε ασφαλείς.
✔Τηρούμε τους κανόνες πυρόσβεσης
✔Ασφαλίζουμε τις περιουσίες μας
✔Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, το Δήμο και τους συμπολίτες μας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice