OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο γύρος της Ελλάδας με στάση στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Μία επίσκεψη πέρα από τα συνηθισμένα είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδιαλιανός. Είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον ποδηλάτη Παναγιώτη Μπαλολάκη, ο οποίος ξεκίνησε ποδηλατώντας από τα Χανιά της Κρήτης και σκοπεύει να κάνει το Γύρο της Ελλάδας σε 180 ημέρες, τιμώντας έτσι τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν πριν από 200 χρόνια για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Υποδεχόμενος ο Δήμαρχος τον 53χρονο ποδηλάτη, προσφέρθηκε εν μέσω καύσωνα να του παράσχει κάθε ευκολία προκειμένου να δροσιστεί και να ξεκουραστεί, όμως ο Χανιώτης ποδηλάτης αρκέστηκε σε λίγο νερό, ενώ μετέφερε στον κ. Μανδαλιανό την εκτίμηση των Κρητικών προς τους Μακεδόνες. 

Παιδί μεταναστών από τον Καναδά, αλλά γέννημα θρέμμα Χανίων ο Μπαλολάκης, αφού έκανε δύο φορές τον Γύρο της Κρήτης με το ποδήλατό του, τον περασμένο Μάιο αποφάσισε να κάνει ένα πιο τολμηρό εγχείρημα. Στις 5 του περασμένου Μάη, με τη αμέριστη στήριξη του Δήμου Χανίων, του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ιωάννη Γιαννακάκη, ξεκίνησε το ταξίδι των 180 ημερών, «Ποδηλατώντας την Ελλάδα» και ήδη βρίσκεται στην 57η ημέρα, έχοντας πραγματοποιήσει το Γύρο της Αττικής και το Γύρο της Εύβοιας, ενώ έχει περάσει από διάφορους σταθμούς όπως: Θήβα, Λιβαδειά, Αταλάντη, Καμμένα Βούρλα, Αλμυρό, Λαμία, Βόλο Πήλιο, Βελεστίνο, Φάρσαλα, Δομοκό, Σπερχειάδα, Καρπενήσι, Άγραφα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Αρκαδώνα, Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσώνα, Καρυά, Πλαταμώνα, Λιτόχωρο, Κατερίνη, Δέλτα Αξιού, για να φτάσει στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο κ. Μανδαλιανός εντυπωσιασμένος από τον άθλο του Παναγιώτη Μπαλολάκη σημείωσε πώς: «Ήταν μεγάλη μας χαρά να υποδεχτούμε τον Παναγιώτη Μπαλολάκη στο Δήμο μας. Είναι άξιος θαυμασμού, αφού στο δύσκολο ταξίδι του δεν παραλείπει να δίνει πολλαπλά και σημαντικά μηνύματα. Η προσπάθεια του απαιτεί τεράστια αποθέματα σωματικής, πνευματικής και ψυχικής προετοιμασίας και σηματοδοτεί το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Δήμο μας, θέλω να στείλω την αγάπη μου στην όμορφη Κρήτη μας με την οποία μας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί. Διαχρονικά οι Κρητικοί στάθηκαν ηρωικά στους αγώνες των Μακεδόνων για την ανεξαρτησία και την ελευθερία και αυτό έχει συμβάλλει στο να υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης και συμπάθειας».

Στόχος είναι να καλύψει συνολικά 8.500 χιλιόμετρα, τα οποία τμηματικά τα αφιερώνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Από το περασμένο Σάββατο 26 Ιουνίου έως σήμερα ποδηλατεί για την Κιβωτό του Κόσμου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του πατέρα Αντωνίου, που ηγείται αυτής της προσπάθειας.

«Τόλμησα αυτό το εγχείρημα για να τιμήσω τα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας από τον τουρκικό ζυγό και φυσικά για να γνωρίσω τη χώρα μας και τις ομορφιές της, τις οποίες προσπαθώ να μεταφέρω μέσα από φωτογραφίες και βίντεο στον κόσμο. Το ταξίδι με το ποδήλατο ανοίγει δρόμους. Γίνεται μία ενδοσκόπηση σε μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής. Σε τοπία που ασκούν άλλη γοητεία. Κάποιες στιγμές νιώθω ότι με υπερβαίνει όλο αυτό, αλλά βρίσκω τη δύναμη και συνεχίζω», δήλωσε ο 53χρονος ποδηλάτης, που αψηφά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ατέλειωτες ανηφόρες στα ορεινά της Ελλάδας.

Αφότου ολοκληρώσει το Γύρο της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει στη Χαλκιδική, θα φτάσει μέχρι τον Έβρο και ακολούθως θα κατευθυνθεί προς τη Δυτική Ελλάδα, έως τις Πρέσπες.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice