OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Κισάμου μπαίνει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη!

Σε μια εποχή όπου θεωρείται επιβεβλημένος ο επαναπροσδιορισμός των αξιών σε διεθνές επίπεδο, η ευλογία της Κρήτης είναι ακριβώς η καλοσύνη των ανθρώπων της, στοιχείο που τη βοηθά να θωρακίζεται ενάντια σε κάθε δυσκολία. Η μετάβαση στην νέα εποχή που αιφνιδιαστικά εισήλθαν άπαντες απαιτεί κυρίως σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Κίσσαμος, ο τόπος, το γνωρίζει καλά αυτό και επειδή διαθέτει σε υψηλή στάθμη το ένστικτο της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, υποδέχεται με αντίστοιχα ποιοτικά κριτήρια εγχώριους και ξένους επισκέπτες.

Με οδηγό λοιπόν τις χαρισματικές μας ρίζες, την πλούσια παράδοση, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την απαράμιλλη Κισσαμίτικη γαστρονομία, ο Δήμος καλωσορίζει τους ενδιαφερόμενους στη μαγευτική γωνιά της Μεσογείου, υποσχόμενοι ότι φεύγοντας, θα μετρούν αντίστροφα για μια γρήγορη και νοσταλγική επιστροφή.

Η Δημοτική Αρχή εργάστηκε με βάση ένα κοινό όραμα του οποίου η δύσκολη αποστολή θα ήταν να ικανοποιήσει ταυτόχρονα την συλλογικότητα και την προοπτική της επιτυχίας.

Πρόκειται για ένα πολυετές πλάνο ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς προϋποθέτει συναίνεση, κοινή αναπτυξιακή λογική και συγκεκριμένη στόχευση για αυτό που όλοι ονομάζουμε ελληνικό ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Θα λέγε λοιπόν κανείς ότι η καθολική και βίαιη ανατροπή στη ζωή μας από την COVID – 19, μας πήγε πίσω, όμως ταυτόχρονα ο Δήμος κέρδισε χρόνο, αναπροσάρμοσε τη στρατηγική και με ρεαλισμό βλέπει το αύριο.

Κι επειδή ο μακρόπνοος χαρακτήρας της προσπάθειας αυτής απαιτεί σταθερότητα, επιμονή και συνέχεια, θεωρείται στη δική του λογική επιβεβλημένο, να εφαρμόζεται με συνέπεια, ανεξαρτήτως προσώπων που το διαχειρίζονται, που διοικούν τη δημοτική αρχή ή που έχουν αναλάβει (ή μελλοντικά θα τους ανατεθεί) ενεργός ρόλος και αρμοδιότητες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

● Λογότυπο και εφαρμογές για κάθε δράση καθώς και υλικό προώθησης.
● Δημιουργία τριών βίντεο για όσα μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ερχόμενος εδώ.
● Αρχείο με φωτογραφίες των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα απέκτησε ο Δήμος.
● Διαφήμιση μέσω των MME για την ενίσχυση του προϊόντος στο σύνολο της χώρας.
● Τύπωμα κατατοπιστικών χαρτών και ενημερωτικών φυλλααδίων.
● Σχεδιασμός νέων εισιτηρίων τουριστικού ενδιαφέροντος.
● Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μηχανισμός, που θα λειτουργεί ως Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και θα απευθύνεται στους επαγγελματίες του τόπου, ώστε μέσω ειδικής πλατφόρμας να έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται ψηφιακά, προωθητικό υλικό της περιοχής (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα, φυλλάδια κτλ).
● Ενεργοποίηση με δυναμισμό καμπάνιες ηλεκτρονικής μορφής (social media).
● Δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου για την ιστοσελίδα discoverkissamos.com

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Α. Σταθόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε ως κοινωνίες τους τελευταίους 18 μήνες, εργαστήκαμε με πάθος αναζητώντας ευκαιρίες και θέλοντας να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Έχουμε κοινό όραμα, την σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, τη διάδοση της κουλτούρας μας, καθώς και τη φιλοξενία των Κισσαμιτών.

Σίγουρα η γεωγραφική μας θέση, το κλίμα και η υψηλή γαστρονομία, σε συνδυασμό με τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίου φήμης και ευρύτατης δημοφιλίας, μας καθιστούν ως μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή.

Και μπορεί οι έρευνες για τον τόπο μας να δείχνουν ότι περίπου το 70% των επισκεπτών έρχεται για τον ήλιο και τη θάλασσα, παράλληλα όμως ο ταξιδιώτης μπορεί να δοκιμάσει πολύπλευρες δραστηριότητες για μια ολοκληρωμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Μέσα από τον ιστότοπο τουριστικής προβολής του Δήμου μας discoverkisamos.com ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληθώρα επιλογών πριν ακόμα ταξιδέψει για την χώρα μας.

Σας καλωσορίζω λοιπόν σε μια από τις ομορφότερες γωνιές του κόσμου, με την καθαρή προσδοκία τα επόμενα χρόνια η Κίσσαμος να γίνει αληθινό Branding Destination που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξή της».

Στόχος μας είναι οι συνέργειες με ανθρώπους ικανούς και φιλόδοξους, που αγαπούν τον τόπο μας και που έχουν αναπτύξει το αίσθημα της ποιοτικής φιλοξενίας με σύγχρονα πλέον κριτήρια.
Αναζητούμε δηλαδή ένα υψηλής στάθμης αποτέλεσμα που δυνητικά θα μεταφέρει κάθε επισκέπτη στην μυσταγωγία των εικόνων, των εμπειριών και των αισθήσεων που αποκόμισε ευρισκόμενος για αναψυχή στον τόπο μας”.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Βραβείο για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική

otavoice

Πύργος: Αυτοκίνητα & μηχανές αντίκες, θα «στολίσουν» την κεντρική πλατεία της πόλης

otavoice

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

otavoice

Φλώρινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

otavoice

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

otavoice