Νέας Σμύρνης: Συνάντηση της Αντιδημάρχου Κ. Δεληγιάννη με φιλόζωους

Συνάντηση με φιλόζωους εκπροσώπους του Πάρκου Σκύλων της Πλατείας Δεξαμενής είχε την Τρίτη (13/7) το πρωί η Αντιδήμαρχος Κλαίρη Δεληγιάννη, Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση η αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«• Στο Πάρκο Σκύλων δεν υπάρχει καμία πολεοδομική αυθαιρεσία σύμφωνα με ρητή δήλωση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.
• Η περίφραξη του πάρκου έχει νομιμοποιηθεί με απόφαση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, που είναι το αρμόδιο όργανο.
• Το πάρκο καθαρίζεται καθημερινά για λόγους υγιεινής από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και τηρούνται αυστηρά οι ώρες κοινής ησυχίας.
• Ο συγκεκριμένος χώρος που είχε δηλωθεί στην Πολιτική Προστασία ως χώρος έκτακτης συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμού έχει αντικατασταθεί από άλλον χώρο παραπλεύρως, το πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Σήμερα, υπάρχει δυστυχώς νομοθετικό κενό για όλα τα πάρκα σκύλων ανά την ελληνική επικράτεια, το οποίο προσπαθεί να καλύψει το νέο νομοσχέδιο περί ζώων «Άργος» στο άρθρο 24 και θα πρέπει όλα τα φιλοζωικά σωματεία να προωθήσουν την γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου και την ρητή αναφορά στο άρθρο αυτό για την ένταξη των πάρκων σκύλων σε συγκεκριμένη χρήση γης.
• Η φιλοζωία θα πρέπει να αποτελεί πεδίο σύγκλισης και συνεργασίας και όχι μέσο διεκδίκησης πολιτικού οφέλους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε