OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κόκκινος: “Η πανδημία μεγαλώνει καθημερινά την κοινωνική ευαλωτότητα ιδιαίτερα στην οικονομία, την παιδεία και τον πολιτισμό”

Ομιλία στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτουτου Ανθρωπιστικων και Κοινωνικών Επιστημών (Ι. Α. Κ. Ε.) του Χαράλαμπου Κόκκινου

Στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του Ι. Α. Κ. Ε.” με θέμα την κοινωνική ευάλωτητα που δημιουργεί η πανδημία” και που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με τήρηση των υγειονομικων πρωτοκόλλων , στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 9-11/7/21, συμμετείχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος εκπροσωπώντας το “Κοινωνικό Πολύκεντρο” της ΑΔΕΔΥ του οποίου είναι Αντιπρόεδρος του Δ. Σ.

Παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου μας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιστημονικών Φορέων και συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτηση του επισήμανε τα εξής:

“Η πανδημία του covid /19 μεγαλώνει καθημερινά την κοινωνική ευαλωτητα ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας και του πολιτισμού! Ο αγώνας για να διαφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να είναι συνεχής και οργανωμένος. Οι πολιτικές που διέπονται από λαϊκισμό, από διχασμό και έλλειψη Αναπτυξιακού οράματος δεν λύνουν τα προβλήματα και την μεγάλη κρίση που δημιουργεί η πανδημία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο κόσμος της εργασίας, της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου παλεύει αλλά ζει με αγωνία για το σήμερα και νιώθει ανασφαλής για το μέλλον! Η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να σηκώσουμε όρθια την πολύπαθη κοινωνία μας μετά το πολύμηνο lockdown, απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων και συστράτευση των ενεργών πολιτών! Στα ζητήματα που προκύπτουν στη χώρα μας και παγκοσμίως από τον covid και τις μεταλλάξεις του, οφείλουμε – για να τα αντιμετωπίσουμε- να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τη επιστημονική γνώση και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν να έχουν επίκεντρο τους και να ανακουφίζουν τον άνθρωπο.
Με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον συνάνθρωπο απομονώνουμε αυτούς/ές που εκμεταλλεύονται την πανδημία για προσωπικά οφέλη και με διευρυμένη κοινωνική συμμαχία να μην επιτρέψουμε να μας “κλέψουν” τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας”! Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και” όρθια” την κοινωνία μας!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice