OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Φωτιά στον Δήμο Διονύσου: Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Συνεχείς οι ρίψεις από εναέρια μέσα

Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες – Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ροδόπολη και Σταμάτα

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχώς ενισχύονται έχουν κινητοποιηθεί, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που καίει από νωρίς το μεσημέρι στη Σταμάτα Αττικής.

Στη πυρκαγιά επιχειρούν με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ. Την ίδια στιγμή συνδράμει μεγάλος αριθμός από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.  Στο σημείο επιχειρεί και το ρωσικό Beriev-200.

Μεγάλος εχθρός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σήμερα, ενώ η πυρκαγιά είναι μέσα σε αστικό ιστό και δυσκολεύει το έργο κατάσβεσης.

Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το νεκροταφείο της Σταμάτας και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ ταχύτατα εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη». Στη συνέχεια άρχισαν να εκκενώνονται σπίτια και στον Διόνυσο. Το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή στη Ροδόπολη και σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε ο ΣΚΑΙ κάηκε ένα σπίτι, ενώ η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια στο τρίγωνο Ροδόπολη-Σταμάτα-Διονύσου. Αρκετά είναι και τα αυτοκίνητα που κάηκαν στην προαναφερόμενη περιοχή.

 

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».


Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Το summer camp της Ροδόπολης εκκενώθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ροδόπολης, όπου οι γονείς ενημερώθηκαν για την παραλαβή τους σε ασφαλές περιβάλλον. Το ίδιο συνέβη και στο summer camp στου Καργάκου όπου τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο summer camp Άνοιξης.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες – Παραμείνετε σε ετοιμότητα», είναι η οδηγία της ΓΓΠΠ.

  • Οι πανοραμικές φωτογραφίες είναι του κ. Κωστή Κουριδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice