OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Επίσκεψη σε έργα της περιφέρειας στην Πέλλα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Επίσκεψη σε έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Λάκη Βασιλειάδη, Αλκιβιάδη Νουσηκύρου και Πέτρο Ζέρζη επισκέφτηκε με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου τα έργα στο γήπεδο του Εδεσσαϊκού και στο ιστορικό κέντρο της Έδεσσας, επέβλεψε τις εργασίες στον Εδεσσαίο ποταμό και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.

 

Το μεγάλο έργο της ενοποίησης του τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας, σε συνδυασμό με την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου του γηπέδου του Εδεσσαϊκού είναι από τις κομβικές παρεμβάσεις στην πόλη της Έδεσσας, που υλοποιείται με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η παρέμβασή μας στο κέντρο της Έδεσσας είναι ένα έργο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό. Η βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας και μετακίνησης, η ενοποίηση χώρων που μέχρι σήμερα ήταν ασύνδετοι μεταξύ τους, οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων, η ανάπλαση και το πράσινο αλλάζουν την καθημερινότητα στην Έδεσσα τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Ταυτόχρονα, η ανάπλαση έχει και μια σπουδαία διάσταση για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις, αφού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μια ενιαία μεγάλη αγορά, στην οποία οι
καταναλωτές θα μπορούν να περπατούν ανεμπόδιστα και να κάνουν τα ψώνια τους ή τις άλλες δραστηριότητές τους σε εξαιρετικές συνθήκες, ενώ ενισχύεται και ο τουρισμός. Έχουν προβλεφθεί εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, ενίσχυση του πρασίνου και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστών χώρων, όπως αξίζει στην Έδεσσα. Με το νέο γήπεδο του Εδεσσαϊκού θα απελευθερωθεί ένας σημαντικός χώρος ανάμεσα στο ιστορικό κέντρο της Έδεσσας, το Βαρώσι, και στο εμπορικό κέντρο, ο χώρος του σημερινού γηπέδου θα αναβαθμιστεί και θα ενταχθεί λειτουργικά στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Το 2023 η Έδεσσα θα είναι ένα πιο λειτουργικό, πιο ελκυστικό, ένα καλύτερο αστικό κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτή είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης».

Ο Περιφερειάρχης, μετά την επίβλεψη των έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας, που υλοποιούνται στον Εδεσσαίο ποταμό, επισήμανε:

«Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ολοκληρώσει μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις μας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Έδεσσας. Ένα έργο πνοής για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Έδεσσας, ένα έργο που δίνει λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι συχνά στην ‘Πόλη των Νερών’. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνει την ανακατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 και προστατεύει με επάρκεια τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε για τα έργα της Εκκλησίας, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο κ.κ. Ιωήλ κατέθεσε στον Περιφερειάρχη πρόταση μελέτης για τη συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδράμει το σπουδαίο έργο της Μητρόπολης, με σειρά έργων βελτίωσης και συντήρησης στις εκκλησίες της Πέλλας, στα πνευματικά κέντρα των Γιαννιτσών και της Αριδαίας, στις κατασκηνώσεις στο Ελευθεροχώρι και στο έργο για τη δομή φιλοξενίας παιδιών. Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο κ.κ. Ιωήλ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας, να προστατεύουμε, να συντηρούμε και να αναβαθμίζουμε τους ιερούς ναούς», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής τόνισε ότι

«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί στην Πέλλα σημαντικά έργα βελτίωσης της καθημερινότητας και αναπτυξιακά εξασφαλίζοντας μια καλύτερη επόμενη μέρα σε όλη την περιοχή. Οι εμβληματικές παρεμβάσεις μας στην πόλη της Έδεσσας θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς καθυστερήσεις και με σεβασμό στην ιστορία, την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας. Κυρίως όμως με σεβασμό στους συμπολίτες μας και στην προσδοκία τους για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Με
παρεμβάσεις όπως η ενοποίηση του ιστορικού και του εμπορικού κέντρου της πόλης, αλλά και με το αντιπλημμυρικό έργο στον Εδεσσαίο ποταμό εξασφαλίζουμε προοπτική και μέλλον στην Έδεσσα, ενώ αγκαλιάζουμε το έργο της Εκκλησίας, που στην Πέλλα είναι αξιομνημόνευτο και αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice