OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έγκριση έργων στον Δήμο Ξάνθης ύψους 14.500.000 € από το Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων στον Δήμο Ξάνθης, συνολικού ύψους 14.519.875,91€ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που υλοποιεί το ΥΠΕΣ.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ξάνθης, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων, η αντικατάσταση δικτύων, η κατασκευή εξωτερικού δικτύου σε οικισμούς του Δήμου, η ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων.

Συγκεκριμένα, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι:

  • Ένταξη του Έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ», (κλικ για κατέβασα απόφασης) αξίας 9.862.798,91€ το οποίο αφορά στα εξής υποέργα:
  • Έλεγχος Διαρροών Ύδρευσης στα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης – Καταμέτρηση Δεδομένων Κατανάλωσης στον Δήμο Ξάνθης
  • Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Οδών της Πόλης Ξάνθης
  • Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης Υδροδότησης των Οικισμών Πιλήμματος, Μ. Ευμοίρου και Γέρακα Δήμου Ξάνθης
  • Κατασκευή νέας Δεξαμενής προς αντικατάσταση της Δεξαμενής Παλαιού Υδραγωγείου στην περιοχή Παλιάς Πόλης Ξάνθης
  • Ένταξη του Έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. ΞΑΝΘΗΣ», (κλικ για κατέβασα απόφασης) αξίας 4.657.077,00€

Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς εγκρίσεων έργων για τον Δήμο Ξάνθης, όπως διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, στη συνάντηση, που είχαν την περασμένη Πέμπτη(22/7) στην Αθήνα.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του ’21 θα εγκριθούν και άλλα έργα για τον Δήμο Ξάνθης, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης χρηματοδοτήσεων όλων των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις πρώτες εντάξεις έργων στον Δήμο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό Στέλιο Πέτσα για τους εντατικούς ρυθμούς, με τους οποίους το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Συγχαίρω τον συνεργάτη μου και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης, Ιπποκράτη Καμαρίδη και το προσωπικό της Επιχείρησης για την εκπόνηση της εμπεριστατωμένης αυτής πρότασης. Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί κυρίαρχο στόχο μας.

Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, με προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που οριοθετούν την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, την εξομάλυνση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ο Παπαστεργίου στη Βοστώνη, για τις Έξυπνες πόλεις του σήμερα και του αύριο

otavoice

Επιχειρηματίας δώρισε δύο οχήματα, στην Ασφάλεια Καλάμου & στο ΑΤ Ωρωπού

otavoice

Κιλκίς: Αποκαλυπτήρια αίθουσας “Βασίλη Μακρίδη” στην Παλαιοντολογική Έκθεση

otavoice

Επίσκεψη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, στον Δήμαρχο Λεβαδέων

otavoice

Δήμος Μαλεβιζίου: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Γάζι

otavoice

Παχατουρίδης: «Με σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής προχωράμε τα όνειρά μας»

otavoice