Δήμος Πύργου: Κάλεσμα προς τους προέδρους των Τ.Κ. για διευκόλυνση κατοίκων προς εμβολιασμό

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βγενόπουλος Ανδρέας απέστειλε έγγραφο προς τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, στο οποίο αναφέρονται τα κάτωθι:

«Το εμβόλιο είναι το πιο δυνατό όπλο στην αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19 με στόχο την ανάγκη θωράκισης της υγείας μας. Ο Δήμος μας, αρωγός στη μάχη κατά της πανδημίας και στο Εθνικό επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών προσπαθεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν και δεν ακόμα έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν.

Με απώτερο στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού υπάρχει σχεδιασμός σε εξέλιξη για εμβολιασμό συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών και αριθμού ατόμων.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, να μας προσκομίσουν κατάσταση ατόμων (ονοματεπώνυμο & τηλ. επικοινωνίας) της Τοπικής Κοινότητας αρμοδιότητας τους, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και δε μπόρεσαν (π.χ. μεγάλη απόσταση του εμβολιαστικού κέντρου από τόπο κατοικίας, είδος εμβολίου κ.τ.λ.).

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι της εταιρίας Pfizer/BioNTech. Οι συγκεκριμένες ημέρες που θα πραγματοποιηθούν, θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα δεν άφορα σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς (πχ κατάκοιτοι, ΑΜΕΑ).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ




Σχολιάστε