OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πύργου: Δόθηκε λύση για έγκριση της αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλεως στο Νότιο Τμήμα της πόλης

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της περιουσίας εκατοντάδων δημοτών του Πύργου, που επί χρόνια βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την μη εφαρμογή της αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλεως στο Νότιο Τμήμα της πόλης του Πύργου.

Κι έτσι, ένα πρόβλημα που χρονίζει έντονα, οδεύει προς τη λύση του, γεγονός που αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω αναπτυξιακό απόθεμα στην πόλη του Πύργου.

Αυτό προκύπτει μετά τη συνάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη (παρόντα και του Γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Θ. Ψυχογιού). Που έγινε προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πύργου ώστε να αρθούν οι όποιοι τελευταίοι ενδοιασμοί του Υπουργείου και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κύρωση της αναθεώρησης, με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Όπως είναι γνωστό, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου με έγγραφό τους προς τον Δήμο Πύργου είχε ενδοιασμούς και αντιρρήσεις σχετικά με τη μελέτη η οποία είχε παραδοθεί και σε κάθε περίπτωση ζητούσε ώστε αυτή να υπάρχει ψηφιοποιημένη, ώστε τελικά να προωθήσει όλο το φάκελο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Αργυρόπουλος παρουσίασε στον κ. Μπακογιάννη ένα σχέδιο ψηφιοποιημένης μελέτης, το οποίο καλύπτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Πύργου θα προχωρήσει άμεσα στην ανάθεση σε ειδικό επιστήμονα την ψηφιοποίηση της μελέτης (η οποία είχε γίνει το 2012), που αυτό πλέον είναι το τελευταίο βήμα ώστε να πάρει έγκριση από το Υπουργείο η αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως στο Νότιο Τμήμα της πόλης του Πύργου. Και μετά να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες ώστε να βγει Προεδρικό Διάταγμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice