Δήμος Πύργου: Απολυμαίνονται κάδοι και φρεάτια

Σε απολύμανση των κάδων απορριμμάτων καθώς και την απόσμηση φρεατίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Πύργου και η Υπηρεσία Καθαριότητας. Συνεργεία της Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες την απολύμανση των κάδων με το ειδικό όχημα – καδοπλυντήριο – αλλά και με ειδικά υλικά που αντιμετωπίζουν σημαντικά το πρόβλημα της κακοσμίας.

Το καδοπλυντήριο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί καθαρισμό και απολύμανση των συμβατικών κάδων απορριμμάτων (με ειδικό απολυμαντικό φιλικό προς το περιβάλλον), συμβάλλοντας καταλυτικά στο να μην αναδύονται δυσάρεστες οσμές. Παράλληλα το όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου χρησιμοποιεί μεγάλη πίεση και ειδικά καθαριστικά υγρά, με απολυμαντικές ιδιότητες, ώστε να καθαρίζονται δρόμοι και πεζοδρόμια υποδοχής του κάδου επί του οδοστρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει πλυθεί περίπου το 65% – 70% των κάδων της πόλης του Πύργου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός των κάδων και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Παράλληλα ο Δήμος Πύργου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κακοσμίας των φρεατίων έχει προμηθευτεί και ήδη τοποθετήσει ειδικό υλικό απόσμησης σε κεντρικά φρεάτια της πόλης όπως και σε κάδους. «Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της δυσοσμίας των φρεατίων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πειραματικά την τοποθέτηση ειδικού υλικού απόσμησης σε κεντρικά φρεάτια της πόλης και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Θα επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές, όπως το Λάπατο που το πρόβλημα εκεί είναι ακόμα πιο έντονο» δηλώνει σχετικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε