Δήμος Ορεστιάδας: «Μπροστά για την Οικογένεια» με την στήριξη της Eurobank

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά στο Δημογραφικό ζήτημα, η Eurobank ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες μια μείζονα πρωτοβουλία για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας με τίτλο «Μπροστά για την Οικογένεια».

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών για το Δημογραφικό που εκκινούν από τις ανατολικές ακριτικές περιοχές, σε έναν άξονα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, εκεί όπου υπάρχει τόσο ανάγκη στήριξης των οικογενειών όσο και ιδιαίτερη ευαισθησία για την πληθυσμιακή ευρωστία τους. Το πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» περιλαμβάνει ένα σημαντικό πλήθος δράσεων για την ολόπλευρη υποστήριξη των οικογενειών και την άρση αντικειμενικών εμποδίων, ώστε να μπορούν ευκολότερα να αποφασίσουν να αποκτήσουν παιδιά και να έχουν την απαραίτητη αρωγή για να τα μεγαλώσουν. Πολλές από αυτές τις δράσεις έχουν ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμο Ορεστιάδας.

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Eurobank θα υποστηρίξει γονείς με νεογέννητα παιδιά ηλικίας 0-12 μηνών που ζουν στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της Σαμοθράκης. Με τη δράση αυτή χορηγεί την προσφορά βρεφικών πακέτων, τα οποία καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών για ένα χρόνο, αποκλειστικά για μονίμους κατοίκους με νεογέννητα παιδιά, με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί Για Το Παιδί» χορηγεί τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης που προφέρει η συμβουλευτική Γραμμή 11525 σε γονείς – κηδεμόνες και εφήβους. Η Γραμμή 11521 υποστηρίζεται από μια έμπειρη επιστημονική ομάδα και παρέχει ψυχολογική στήριξη για την ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων, σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες της καθημερινότητας, σε σχέση με το οικογενειακό πλαίσιο και τις σχέσεις με τα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης και αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής , ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης , συναντήθηκε με τα στελέχη της Τράπεζας προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πλάνο ανάδειξης της εν λόγω δράσης. Αποφασίστηκε η προβολή και η δημοσιοποίηση του προγράμματος με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος, καθώς και η στήριξη της εκστρατείας κατά της υπογεννητικότητας, η οποία έντονα ταλανίζει την ακριτική μας περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» και τις δράσεις που εστιάζουν στον Δήμο Ορεστιάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.eurobank.gr/mprosta-gia-tin-oikogeneia, ή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Τράπεζας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε