Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Έκκληση Μυλωνά προς τους προέδρους των Κοινοτήτων για τους εμβολιασμούς

Επιστολή στους 39 προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έστειλε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και τους ζητάει «να προσεγγίσουν τους συνδημότες και να τους εξηγήσουν όσο πιο πειστικά μπορούν τη ανάγκη του εμβολιασμού».

Ταυτόχρονα ο Σπύρος Μυλωνάς υπενθυμίζει τη δυνατότητα του κατ’ οίκον εμβολιασμού ενώ επίσης, απευθυνόμενος στους προέδρους υπογραμμίζει: «Εσείς είστε αυτοί που γνωρίζετε, έναν προς έναν, τους συνδημότες και μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ αυτούς».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

Αγαπητέ πρόεδρε,

Όπως ήδη γνωρίζεις ζούμε και πάλι μια επικίνδυνη έξαρση της πανδημίας. Όπως επίσης γνωρίζεις το σημαντικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Στον τομέα αυτό παρότι έχει σημειωθεί ικανή πρόοδος, εν τούτοις στο Δήμο μας βρισκόμαστε ακόμα αρκετά πίσω από τη δημιουργία του επιθυμητού τείχους ανοσίας. Στην παρούσα συγκυρία, ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας, είναι υποχρέωση όλων μας να πλησιάσουμε τους συνδημότες μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί είτε για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας, είτε επειδή διατηρούν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις έναντι των εμβολίων. Σας καλώ να προσεγγίσουμε αυτούς τους συνδημότες μας, με ειλικρινές ενδιαφέρον και με αγάπη, και να τους εξηγήσουμε όσο πιο πειστικά μπορούμε την ανάγκη να εμβολιαστούν ενώ ταυτόχρονα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας και τις δυνατότητες του κατ’ οίκον εμβολιασμού.

Αγαπητέ πρόεδρε,

Το βασικό χαρακτηριστικό της αυτοδιοίκησης είναι η εγγύτητα προς τους δημότες. Εσείς είστε αυτοί που γνωρίζετε, έναν προς έναν, τους συνδημότες και μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ αυτούς. Αυτό ακριβώς σας καλώ να κάνετε εξαντλώντας κάθε δυνατότητα πειθούς, ώστε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερες εμβολιαστικές επιδόσεις και κατ’ επέκταση ισχυρότερο τείχος ανοσίας. Αυτήν την προσπάθεια πρέπει να την κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και αποτελεσματικά. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου για το Δήμο μας, αφού από αυτό εξαρτάται η υγεία όλων μας, αλλά και το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε σε αυτήν την υπόθεση τον καλύτερο εαυτό σας ενώ θα πρέπει να ξέρετε ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεσή σας για κάθε απαραίτητη συμβολή σε αυτήν την κοινή μας προσπάθεια.
Σχολιάστε