Δήμος Διονύσου: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς – Σοκάρουν οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα

Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι – Προσαγωγή υπόπτων για τη φωτιά

Τιτάνια μάχη έδωσαν από νωρίς το μεσημέρι σήμερα οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που έκαιγε στον Δήμο Διονύσου.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Σταμάτα και γρήγορα επεκτάθηκε ενώ με τα διάφορα μέτωπα που δημιουργήθηκαν έφτασε στη Ροδόπολη και στην τοπική κοινότητα Διονύσου. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι ελεγχόμενη ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις από αέρος. Στόχος των Αρχών είναι να περιοριστεί εντελώς ενώ θα υπάρξει φύλαξη τις επόμενες ώρες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Από την άμεση κινητοποίηση δεν υπήρξαν θύματα ωστόσο κάποια σπίτια παραδόθηκαν στη φωτιά, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή.

Προκειμένου να ελεγχθεί το γρηγορότερο δυνατό η κατάσταση, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως ενισχύθηκαν άμεσα οι δυνάμεις της στο μέτωπο της φωτιάς όπου μετρούσαν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200, ενώ υπήρξε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, ενώ η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 21 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

Κολοκούρης: Η κατάσταση δείχνει καλύτερη

Ενδεικτικό της σοβαρής κατάστασης είναι το γεγονός πως την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

«Mας δυσκολεύει το γεγονός ότι υπάρχουν σπίτια πολλά ανάμεσα στη βλάστηση. Αυτό προσπαθούμε να διασώσουμε, εν πρώτοις την ανθρώπινη ζωή. Δύσκολο για εμάς, όλα μαζί άνεμος, θερμοκρασία. Όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί εδώ. Είμαστε σε καλή κατάσταση, σε καλύτερη από το πρωί, προσπαθούμε να τη σβήσουμε τελείως», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Καλαφατέλης: Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω κάτι

«Ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω κάτι», ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ προσέθεσε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την ευρύτερη περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Ο κ. Καλαφατέλης τόνισε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πεδίο μαζί με τους δημοτικούς συμβούλου, ενώ επισήμανε ότι επιχειρούν ακόμη εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Στο πεδίο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι

Εμπρησμό «βλέπουν» πίσω από τη φωτιά στη Σταμάτα οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στο MEGA. «Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε άλλος κάτοικος.

«Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρο Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά» πρόσθεσε ο ίδιος. «Οι εστίες είναι διάσπαρτες, περιμέναμε τη φωτιά από κάτω προς τη Διονύσου, υπήρχε εστία πάνω από τη Διονύσου, δεν είναι τυχαίο» τόνισε ένας πυροσβέστης.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή υπόπτων για τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο. Για περισσότερα μπείτε ΕΔΩ

 
Σχολιάστε